Maria Nordin onnistui jälleen suututtamaan ”kaikki” – suojelee syntymätöntä lastaan matkapuhelinsäteilyltä: ”Wifi laitetaan yöksi pois”

Uutiset | 07.05.2018 12:08

Kotitalouskriisi-blogia kirjoittava Maria Nordin on jälleen onnistunut aiheuttamaan kuumentuneita tunteita. Viimeksi Maria sai rankkaa palautetta kirjoitettuaan vauvojen vaippakulttuurista. Sitä ennen nainen maalasi pääsisäismunan kuukautisverellään. 

LUE MYÖS: OHO, MIKÄ PÄÄSIÄISMUNA! MARIA NORDIN ESITTELI RASKAUSMASUAAN PELKÄSSÄ AAMUTAKISSA – KUVA!

Nyt Maria kertoo blogissaan sekä sosiaalisessa mediassa saaneensa rutkasti palautetta siitä, että hän vähentää itsensä ja perheensä altistumista matkapuhelinsäteilylle. 

- Skeptikot suuttuivat koska huuhaa, sähköyliherkät suuttuivat koska vähättelin säteilyn vaaroja ja ihmiset jotka eivät ole koskaan ajatelleet asiaa suuttuivat myös, en tiedä miksi. Bestis sen sijaan suuttui kun en ollut ikinä aiemmin kertonut että wi-fi kannattaa laitaa yöksi pois, Maria kirjoittaa.

Bestiksellään hän viittaa pian syntyvän lapsensa kummitätiin, tankotanssija Oona Kivelään

LUE LISÄÄ: KOLMATTA LASTAAN ODOTTAVA MARIA NORDIN PALJASTI VAUVAN TULEVAN KUMMITÄDIN – TUORE SUOMEN MESTARI!

Maria käyttää myös raskausvaatteita, jotka estävät vauvan altistumista säteilylle. 

”Puhelimet lentokonetilaan”

Maria painottaa, ettei hän ole huolestunut itsensä tai perheensä altistumisesta säteilylle, vaan kokee sen ennemminkin ”perusasiana”, johon tulee kiinnittää huomiota. 

- Samaan tapaan en ole huolestunut hammaspeikoistakaan, mutta pesen silti hampaat joka päivä. Aloin pohtia, miten vauvan altistumista säteilylle voisi vähentää.

Marian ja hänen muusikkomiehensä Reino Nordinin kotona on suoritettu sähkömittaus. Se paljasti, että lasten sänkyjen kohdalla säteilyarvot ylittivät lasten nukkumapaikkojen suositusasteen. 

- Siitä asti olenkin pitänyt huolen siitä, että wifi laitetaan yöksi pois päältä.

Maria on ohjeistanut lapsiaan pitämään myös omat laitteensa lentokonetilassa. Tarpeen tullen wifin käyttäminen on kuitenkin täysin sallittua. 

- Meidän lapset ovat ranskalaisessa koulussa ja siellä nettilaitteita käytetään harvoin, wlan saa olla päällä vain kun lapset käyttävät laitteita opiskeluun. Lasten koulussa ei myöskään saa olla puhelimet päällä koulun tiloissa (meidän lapsilla ei ole muuten vielä puhelimia ollenkaan). Tämä puhelinkielto johtuu siitä, että Ranskassa wlan-verkkojen käyttöä on lailla rajoitettu nimenomaan sähkömagneettisen säteilyn mahdollisten haitallisten terveysvaikutusten takia. Vielä tiukempi Ranskan laki on päiväkotien kohdalla: siellä wlan-laitteet on kielletty tiloissa, joissa alle kolmivuotiaat lapset oleskelevat tai nukkuvat päiväunet.
 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:timo korhonen/all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!