Uutiset

Marco Hietala uutuuskirjassa raitistumisestaan: Viinanjuonti on lopetettava tai minulta lähtee henki!

13.10.2017 14:50

Nightwish-rokkari Marco Hietala jätti alkoholin vuosia sitten.

Marco kertoo uudessa Ruostumaton-elämäkerrassaan rokkarin elämän saaneen hänestä otteen toden teolla. Kosteat putket eivät päättyneet kiertueiden jälkeen, ja sekoilu muuttui koko ajan synkemmäksi.

Loppupeleissä tulin siihen tilanteeseen, että pian tämä viinanjuonti on lopetettava tai minulta lähtee henki. Painetta siihen suuntaan oli jo tullut niin kotoa kuin Nightwish-leiristäkin. Tarotin porukat eivät sitä vastoin kiinnittäneet kas kummaa juomiseeni mitään huomiota. Tärkeintä oli kuitenkin se, että tajusin itse tilanteeni. Olin esimerkiksi kiertueella Argentiinassa herännyt joskus päivällä täysin tuntematon alaston nainen vieressäni. En tiennyt, missä olin, miten sinne olin joutunut ja mitä oli tapahtunut, Marco kertoo kirjassa.

Muusikko kertoo sekoilleensa kännissä ja unohtaneensa pankkikorttejaan automaatteihin, ja baareissa käteistä katosi taskusta jopa puolitoista tonnia.

Aloin tulemaan myös kännissä kiertueelta kotiin, mitä ei ollut koskaan aikaisemmin tapahtunut. Olihan se kovaa perheelle, kun ensin känninen äijä laitetaan nukkumaan ja katsotaan sitten, onko siitä kauhean krapulan jälkeen muutaman päivän kuluttua enää mihinkään. Olin menettämässä itsekunnioitukseni, ja se jos mikä tuntui pahalta.

En välitä kännäävistä yhtyetovereista

Marco nauttii elämästään ilman alkoholia. Hän lopetti juomisen seitsemän vuotta sitten.

− Nykyään luen paljon kirjoja kiertueilla ollessani. Jos yhtyeissäni on ihmisiä, jotka silloin tällöin nauttivat alkoholijuomia hieman enemmän, niin minä en välitä. Kun joltain tulee pienessä nousussa hyvää ja jopa ajoittain kyseenalaista läppää, niin kyllä siinä saa nauraa mukana, vaikka olisikin selvin päin. Kun tilanne muuttuu hölmöilyksi ja rellestämiseksi, poistun paikalta, Marco kertoi Seiskalle Ruostumaton-kirjan julkaisutilaisuudessa.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!