Uutiset
Vain Seiskassa!

Malmin nainen oli keskeinen tekijä Aarnion tuomiossa: lue hänen uskomaton tarinansa!

29.12.2016 14:52

Mari Romanon eli niin sanotun Malmin naisen kuulustelukertomukset olivat yksi keskeinen osa syyttäjien näyttöä Aarniota vastaan. Syyttäjä vaatii Aarniolle 11 vuoden tuomiota hasistynnyrijutusta. Romanolle vaaditaan 8 vuoden tuomiota. Lopulta Aarnio tuomittiin 10 vuoden vankeuteen ja Romano kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.

Romano on ollut poliisin suojeluksessa, eikä häntä ole nähty julkisuudessa tämän tapauksen tiimoilta muualla kuin Seiskan yksinoikeushaastattelussa. Juttu ilmestyi 8. joulukuuta Seiskassa 49.

"Aarnio valitteli luottotietojen menettämistä"

Huolimatta siitä että Mari Romano ainakin esitutkinnassa kertoi Aarnion mahdollisista huumekytköksistä, he olivat vielä ainakin kuukausi sitten edelleen väleissä keskenään. Romano paljasti Seiskalle tavanneensa Aarnion vielä syksyllä ”jossain kivellä jossain mettässä”.

– Jartsa vain sanoi, että onpa kiva, kun pääsit paikalle. Välimme ovat tosi asialliset. Kerroin hänelle, että olen vittuuntunut siitä, että minut on jätetty pelinappulana selviämään kaikesta.

malmin nainen jari aarnion jutussa

Romanon mukaan Aarnio ei vaikuttanut tapaamisessa epätoivoiselta.

– Ei se semmoisia tunteita näytä. Olisi outoa, jos hän ryhtyisi piipittämään, kun ei hän ole semmoinen. Hän vain sanoi, että toivoisi, että pystyisi olemaan katkeroitumatta. Luottotietojen menettämistä Jartsa valitteli.

Kiistää kertomuksensa

Kuulusteluissa Romano kertoi Aarnion touhuista varsin seikkaperäisesti mutta kiisti myöhemmin oikeudessa puheensa. Kun Seiska tapasi Romanon kuukausi sitten, hän oli yhä sitä mieltä, ettei ole lausunut Aarniosta niin kuin pöytäkirjoihin on kirjattu.

– Mä en ole mitään sellaista kertonut ikinä Aarniosta. Aina kun pöytäkirjoista löytyy Aarnion nimi, niin KRP:n tutkija on kirjoittanut sen. Esitin muutoksia pöytäkirjoihin, mutta en saanut muuttaa niitä, Romano väitti.

”Hiippaili kotini pihalla”

Mari Romanon mukaan hänen asemansa olisi nyt parempi, jos jutun päätutkija ja Romanon asianajajana toiminut juristi olisivat hoitaneet tehtävänsä toisin.

Kyseinen tutkija tuomittiin hiljattain virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoihin, kun hän oli ostanut Romanolle esitutkinnan aikana skootterin, antanut tuhansia euroja rahaa ja lähettänyt yli 700 tekstiviestiä. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tutkija oli tarjonnut Romanolle myös alkoholia ennen kuulusteluja.

– Meillä ei ollut intiimiä suhdetta, vaikka tutkija ehkä olisi halunnut, Romano väitti kuukausi sitten.

Hänen mukaansa tutkijan käytös oli hämmentävää.

– Hän hiippaili usein kotitaloni pihalla. Hän sanoi, että oli siellä turvallisuuteni vuoksi.

Rahakuoria putosi väkisin postiluukusta

Tutkija kertoi oikeudessa auttaneensa Romanoa ottamallaan 20 000 euron pankkilainalla.

– En pyytänyt rahaa, mutta kirjekuoria putosi postiluukustani. Ruuvasin luukun kiinni, mutta tutkija rikkoi sen ja työnsi uutta kirjettä sisään, Romano väitti.

– Hän yritti lähestyä minua mutta viritteli samalla ansoja. Esimerkiksi lahjaskootterissa oli seurantalaite, jolla hän seurasi liikkeitäni.

malmin nainen ja jari aarnio tuomittiin

Malmin naisen mukaan tilanne muuttui vieläkin oudommaksi, kun tutkija tutustui paremmin Romanon asianajajan kanssa.

– Minulle paljastui, että asianajaja alkoi ilmeisesti kännipäissään soitella tutkijalle. Huolestuin heidän puheistaan. Kerrankin tutkija kertoi minulle, että asianajaja suunnittelee bileitä ja tutkija on lupautunut toimimaan minun kuskina. Vastaavia ehdotuksia tuli pitkin matkaa.

Kaksikko pommitti Romanoa myös erikoisin tekstiviestein. Poliisin satojen hempeiden viestien joukossa oli viesti, jossa hän kirjoitti Romanolle: ”I miss you too and I see fire”. Asianajaja meni astetta pidemmälle.

– Hän lähetti minulle useita kuvia, joista yksi oli sen verran härski, että siinä meni maalaistytöllä kahvit väärään kurkkuun.

Väitteensä tueksi Romano kaivaa kännykän ja esittelee asianajajan lähettämiä kuvia.

Juristi lauloi juomalauluja

Huhtikuussa 2015 tutkija kutsui Romanon ja asianajajan kuulusteluihin Kouvolaan.

– Menimme ennen kuulusteluja syömään ravintolaan. Asianajaja oli valmiiksi jo hieman juhlatuulella. Tilasimme juomia, mutta asianajaja ei malttanut odottaa tarjoilijaa vaan ryhtyi kittaamaan omia juomia.

Kolmikko siirtyi poliisiasemalle kuulusteluihin, jossa tilanne lähti käsistä.

– Kuulustelu oli minulle aiheeltaan herkkä, sillä se liittyi erääseen minulle hyvin tärkeään henkilöön. Olin todella loukkaantunut, kun asianajajani kuunteli korvakuulokkeista musiikkia ja lauloi juomalauluja, Romano väitti.

"Asianajajalta löytyi kannabista"

Asianajajan omituisuudet eivät Romanon mukaan päättyneet siihen.

– Asianajaja oli kaiken lisäksi päässyt juuri putkasta riehuttuaan junassa, ja taskusta oli löytynyt kaksi grammaa kannabista. Hän kertoi sen tutkijalle avoimesti. Hän myös huusi, että ”kun kuulustelu on ohi, niin sitten poltetaan kukkaa” Silloin tajusin, että heistä oli tullut helvetin hyviä kavereita ja he voivat puhella mitä sattuu.

Romanon mielestä asianajaja asetti itsensä haavoittuvaan asemaan.

– Vaikka olen kannabiksen puolustaja ja poltan sitä joka paikassa, niin asianajaja oli sellaisessa asemassa, ettei voinut leikkiä aiheella. Mielestäni hän toimi monessa asiassa siten, että poliisi olisi hyvinkin voinut ryhtyä painostamaan häntä, Romano spekuloi.

Poliisi ja juristi bilettivät

Malmin naisen mukaan ilta huipentui automatkalla kohti Helsinkiä siihen, kun asianajaja kutsui kaikki kotiinsa bileisiin. Romano kieltäytyi, mutta väittää tutkijan lähteneen asianajajan luokse.

– Mielestäni tutkijan olisi tullut kieltäytyä kutsusta. Hän ei kuitenkaan toiminut näin, vaan hänen olisi pitänyt tajuta, ettei hänellä ole asiaa juristini luokse.

Romano väitti, että asianajaja ei ollut kovinkaan aktiivisesti kiinnostunut asioista niissä kuulusteluissa, joissa Romanon on väitetty kertoneen Jari Aarnion osallisuudesta huumekauppoihin.

– Se että asianajaja on ollut kuulusteluissa läsnä, ei tarkoita sitä, että hänellä olisi mitään käsitystä siitä mitä siellä tapahtui. Hän istui älypuhelimensa kanssa ja chattaili kavereidensa kanssa, kuului Romanon varsin rankka väite.

Tiesi tuomion tulevan

Romano oli kuukausi sitten varma, että hänet tuomitaan Aarnio-jutussa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet lopulta tänään (29.12.) kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!