Hyppää pääsisältöön
Vain Seiskassa!
Dimitri Sjöberg poseeraa Seiskalle

Maksakoomaan itsensä ryypänneen tangotähti Dimitri Sjöbergin perhekin hajosi kossun takia: Toinen jalka oli hautausmaalla!

Kaksinkertainen tangoprinssi Dimitri Sjöberg kävi vuonna 2013 lähellä kuolemaa. Kymmenen vuotta kestänyt alkoholinväärinkäyttö ajoi miehen kropan äärimmilleen, ja Dimitri ajautui viideksi päiväksi maksakoomaan.

TAUSTAA: Maksansa viinalla tuhonnut tangotähti Dimitri Sjöberg muistelee - kossun juominen alkoi jo alaikäisenä: Se oli rajua ryyppäämistä!

Reilun vuosikymmenen Dimitri joi ja joi - viinaa, kossua, kaikkea väkevää. Putki alkoi 2003 ja se tuhosi myös Dimitrin pitkän liiton.

– Se ei ollut mitään viininlipittelyä tai kaljoittelua, vaan rajua ryyppäämistä. Yritin piilotella juomistani perheeltäni. Hain Alkosta viinapullon, kiskoin puolet siitä kotipihallani ja menin sisään leikkimään lasteni kanssa. Ja kun alkoi taas viinahammasta kolottaa, keksin tekosyyn mennä ulos ja imaisin toisen puolikkaan.

LUE MYÖS: Tangotähti Dimitri Sjöberg oli kuolla: vaipui maksakoomaan - ryyppäsi kossua 2 litraa päivässä 10 vuotta putkeen! 

Dimitri oli viisitoista vuotta naimisissa. Avioero tuli voimaan 2008. Ex-parilla on kolme kouluikäistä lasta. Välit sekä entiseen vaimoon että lapsiin ovat kuulemma hyvät.

– Minulla oli toinen jalka jo hautausmaalla. Mutta maksakooma herätti minut. Nyt yritän saada talouteni ja terveyteni kuntoon, jotta voin olla isä lapsilleni.

Dimitrin perhe antaa haastattelun seiskalle
Seiskassa 11/2005 Tangolaulajan viinavetoinen alamäki oli perheen rasite jo yli vuosikymmenen sitten, jollon Dimitri avautui asiasta Seiskalle. 

Keväällä 2013 lääkärit varoittivat maksakoomassa makaavan Dimitrin perhettä siitä, ettei hän ikinä enää herää.

– Tai jos heräänkin, niin vihanneksena. Mutta niin vain viiden päivän jälkeen tokenin. Olen lääketieteellinen ihme. En kärsi suuremmista fyysisistä oireistakaan. Kooman jälkeen lääkäri antoi vuoden elinaikaa ja varoitti, että sitten maksani sanoo poks. Siitä on nyt yli neljä vuotta.


Teksti:
Kalle Kangas
Kuvat:
Matti Matikainen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!