Uutiset

MV-lehden perustajalle Ilja Janitskinille kova vankeustuomio: lähes kahden vuoden kakku – näin Ilja kommentoi tuomiota tuoreeltaan!

18.10.2018 12:15

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään Iljalle Janitskille vuoden ja 10 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Häntä syytettiin lähes kahdestakymmenestä eri rikoksesta, joihin kuului muun muassa törkeitä kunnianloukkauksia, kiihottamista kansanryhmää vastaan sekä tekijänoikeus- ja salassapitorikoksia. Seiska tavoitti Iljan juuri, kun hän itse sai tietää tuomiosta.

– Sain tuomion lähes kaikista syytekohdista. Siellä saattaa olla ihan muutama, jotka eivät menneet läpi, mutta tässä on hirveä määrä paperia, enkä ole ehtinyt sitä vielä lukemaan, Ilja kertoi Seiskalle puhelimitse.

Tuomio tuli yhteensä 16 rikoksesta. Puhelun aikana Ilja ei vaikuta erityisen pettyneeltä tai yllättyneeltä, vaan hän kertoi odottaneensa vastaavaa lopputulosta.

– Tällaista vähän odotinkin. Suomessa kaikki on mahdollista. Ei tämä minulle mikään järkytys ole, mutta tietenkin niitä pykäliä olisi voitu tulkita vähän eri tavalla.

Ilja aikoo hyvin todennäköisesti valittaa tuomiostaan hovioikeuteen. Seiskan tavoitettua hänet, oli Ilja vasta saanut tuomion käsiinsä, eikä hän ollut ehtinyt keskustella jatkotoimista asianajajansa kanssa. Ilja ei pelkää vankilaa, eikä häntä myöskään kaduta se, että perusti mielipiteitä jakaneen MV-lehden, vaikka sen seurauksena hän joutuu näillä näkymin vankilaan.

– Vankila ei pelota ollenkaan, enkä kadu tekemisiäni. Menneet ovat menneitä, Ilja totesi.

Lisätty klo 13:15, 18.10.2018 - Tuomioon johtaneiden rikosten tarkka lukumäärä.

Teksti:sami sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!