Vain Seiskassa!
Laura Huhtasaari

Luterilaisen kirkon pappiko? Laura Huhtasaari ja kohuttu FB-kuva penispukumiehestä - onko kyseessä rivo herja? Näin kansanedustaja vastasi Seiskalle!

26.06.2019 14:33

Pride-viikon alla perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari julkaisi Facebook-tilillään netistä kaivetun valokuvan, jossa poseeraa tuntematon mieshenkilö riemunkirjavassa asussa. Miehen asu on koristeltu kirkkailla ja peniksiä muistuttavilla ulokkeilla. 

huhtis

Ensin pohdin, että onko tässä joku luterilaisen kirkon pappi, mutta varmuutta ei ole, Huhtasaari kirjoittaa kuvan yhteyteen. Lisäksi kuvaan on laitettu aihetunnisteet kirkkotukee ja pride.

Kuvassa tuskin on minkään uskonyhteisön pappi, mutta koska kuva on herättänyt Huhtasaaren FB-sivulla runsaasti keskustelua, Seiska päätti kysyä asiasta häneltä itseltään. Hyväntuulinen kansanedustaja vastaa puheluun keskiviikkona 26.6.

Miksi olet julkaissut tällaisen kuvan?

- Kyseessä on kannanotto, sillä kirkko tulee Prideä, vaikka kirkon ei pitäisi tukea sitä. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on julkisesti ilmaissut tukensa.

Kyseinen kuva tässä yhteydessä voidaan tulkita halventavaksi. Mitä mieltä olet tästä?

- Jokainen saa itse päätellä, mitä mieltä on kuvasta. Kyseessä on sananvapauden piiriin kuuluva, henkilökohtainen kannanottoni.

Vastustatko (seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoista kohtelua ajavaa) Pride-viikkoa ja sen tapahtumia itsessään, vaiko sitä, että kirkko tukee Prideä?

- Uskonto ja politiikka pitää erottaa toisistaan... Oma mielipiteeni on, että tuputtamista ei tarvita.

Oletko keskustellut asiasta perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkysen kanssa?
(Tynkkynen on avoimesti homoseksuaali)

- En ole keskustellut... Puolueeseen mahtuu monenlaisia mielipiteitä. Omassa henkilökohtaisessa piirissäni olen asiasta puhunut.

Puhelun aikana Huhtasaari kertaa, että perussuomalaiset ovat "konservatiivinen puolue, joka ajaa perhearvoja". Hän kertoo myös, ettei ole minkään uskontokunnan jäsen.

Miksi kirkon tuki Pridelle on sinusta huomionarvoinen asia, jos et ole kyseisen uskontokunnan jäsen?

- Tämä on minun mielipiteeni.

Puolesta ja vastaan

Päivitys on kerännyt yli 800 kommenttia ja satoja jakoja. Valtaosa kommentoijista on Huhtasaaren kanssa samaa mieltä, osa puolestaan katsoo kansanedustajan halventavan sekä seksuaalivähemmistöjen oikeuksia että kirkkoa. 

Merkittävä osa kommenteista on myös varsin alatyylisiä.

Yksi kommentoijista kiinnittää huomiota siihen, että itse kuva ei liity mitenkään Prideen tai kirkkoon.

Kyseinen kuva on siis vuodelta 2012 Berliinistä, muistaakseni vielä joltain Lovefesteiltä. Tällä kuvalla ei siis ole tippaakaan tekemistä Priden kanssa.

Huhtasaari osallistuu itsekin keskusteluun.

Lasten ei pitäisi joutua tällaista kadulla katsomaan. Kirkkoonkaan minun ei tarvitse mennä, enkä kyllä menisikään.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Pauli Poutanen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!