Linda Lampenius

Linda Lampeniukselta tiedusteltiin Huomenta Suomessa kuuluisasta kyykkykuvasta - vastaus hiljensi juontajamiehet totaalisesti: "Kysyisitkö samaa Beyoncelta?"

29.03.2018 20:59

Viulisti Linda Lampenius vieraili eilen keskiviikkona (28.8.) Huomenta Suomi -ohjelmassa, jossa häntä haastattelivat ohjelman juontajat Ivan Puopolo ja Mika Saukkonen

Aiheina olivat muun muassa Lindan viulistiura Ruotsissa, uusi omaelämäkerta sekä arempi aihe, hänen 23 vuotta kestänyt syömishäiriönsä. 

Keskustelu kääntyi myös Lindan vuonna 1996 ilmestyneeseen sinkkunsa levynkanteen, jonka kannessa hän poseeraa viulunsa kanssa – ikoniseksi muodostuneessa kyykkyasennossa. 

- Sinua joskus haukuttiin kyykkyviulistiksi ja se liittyy tähän kansikuvaan, joka sinusta otettiin. Eikö edes se kaduta, että menit…? Hyvä kuva tuli, mutta sitten sinua alettiin haukkumaan kyykkyviulistiksi, Ivan kysyy. 

Lindan vastaus kysymykseen oli jykevää laatua.

- Sanotaan näin, jos Beyoncé istuisi tässä - katso kuvia vaikka hänen esityksistään - niin kysyisitkö häneltä, että kaduttaako sinua olla kyykyssä lavalla? Et kysyisi, Linda sanoo tiukasti. 

- Niin, mutta häntä ei haukuta siitä. Sä tiedät itse, Ivan puolustautui epämukavan hiljaisuuden jälkeen. 

- Se oli vuonna 1996, siitä on herranjumala 22 vuotta aikaa. Totta kai se oli silloin iso juttu, että klassinen viulisti pukeutuu yhtäkkiä kuin pop-artisti, Linda jatkaa. 

Todellisuudessa ”kyykkykuva” on vahinko-otos. Kuvauksien aikaan Linda kärsi syömishäiriöstä ja kesken valokuvauksen Linda tunsi itsensä voimattomaksi ja pyysi valokuvaajalta taukoa. 

- Minä vain romahdin ja menin kyykkyyn, silloin minulle huudettiin, etten saa liikkua, että kuvasta tulee todella hyvä, Linda kertoo ohjelmassa. 

Tänään torstaina Linda otti asiaan kantaa vielä sosiaalisessa mediassa. 

- Ivan Puopolo & Mika Saukkonen, menitte niin hiljaisiksi kun kysyin teiltä Huomenta Suomessa että kysyisittekö samaa Beyoncélta, eli: ”Kadutko kyykkykuvaa?” Minun kyykkykuva taitaa olla melko kiltti/viaton verrattuna monen artistin kuviin...  Itse asiassa haluaisin kysyä samaa kaikilta suomalaisilta lehdiltä, jotka aikoinaan kirjoittivat paheksuvia juttuja ”kyykkyviulistista” ja antoivat ihmisten kirjoittaa erittäin alentavia ja loukkaavia kommentteja minusta, tämän kuvan perusteella. En usko, että kukaan suomalainen toimittaja uskaltaisi kritisoida tai kyseenalaistaa näitä Beyoncén kuvia. (Minun ”kyykkykuvani” on ollut julkisuudessa syksystä 1996. Playboykuvat tulivat vasta maaliskuussa 1998) 
 

Teksti: Mariama BAH
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!