Niko

Leijonien luottopakin siskolta jymypaljastus Seiskalle: "Kertaakaan en ole hävinnyt hänelle tappelussa!"

Uutiset | 27.05.2019 16:20

Maailmanmestarit ovat laskeutuneet. Suomen jääkiekkomaajoukkue sai syystäkin ja odotetusti sankarien vastaanoton saavuttuaan maanantai-iltapäivänä Helsinki-Vantaan liikennelentoterminaaliin.

Lue myös: Mörkö-Marko siivitti Leijonat maailmanmestareiksi – yleisö sekosi!

Kultamitalisteja oli vastassa runsaasti pelaajien lähiomaisia, muiden muassa mestaripuolustaja Niko Mikkolan isosisko Nina ja äiti Pirjo Mikkola.

- Olemme erittäin iloisia Nikon puolesta! Nina-sisko huudahtaa Seiskalle.

- Tämä on todella ihanaa. Niko on ansainnut tämän, samoin kuin kaikki muutkin leijonat. Huikea joukkue, ja ihana valmentaja! Pirjo-äiti komppaa.

Viime tipassa 

Pirjolla tuli tänä aamuna todellinen tulipalokiire ehtiä vastaanottamaan poikaansa. Hän riensi Oulun lentokentälle käytännössä hetken mielijohteesta.

- Vähän viime tippaan jäi, mutta kannatti lähteä.

- Minä taas heräsin aikaisin aamulla siihen, kun äiskä soittaa ja pyytää äkkiä varaamaan aamulennon lentoliput Helsinkiin, Nina nauraa.

Hän oli itse ajanut edellisiltana Kuusamosta Helsinkiin. MM-finaali pyöri samalla taustalla.

- Viimeisen erän ajaksi oli pakko pysäyttää auto ja katsoa se loppumatsi kännykästä. Muuten olisi voinut alkaa kaasujalka reagoida pelitapahtumiin!

Sisko ja äiti
Nina ja Pirjo Mikkola odottavat Nikoa lentokentällä. 

Vastuullinen ja luotettava 

Äiti taasen katsoi ottelun kotisohvallaan, jossa ei tosin meinannut millään pysyä huippujännittävän ottelun tiimellyksessä.

- Ei todellakaan meinannut. Kyllä siinä melkein luisteli itsekin siinä penkissä, hyppi ja pomppi ja hurrasi! Oli se niin ihanaa!

Niko Mikkola oli MM-kisoissa Leijona-puolustuksen ehdottomia kulmakiviä. Lähes kaksimetrinen järkäle jaksoi rehkiä ja raataa hurjia minuutteja. Hän oli myös käytännössä aina silloin kentällä, kun panokset olivat kovimmillaan.

- Niko on myös veljenä tosi vastuullinen ja luotettava. Meillä on aina ollut tietynlainen kilpailutilanne, jonka johdosta olemme tsempanneet toisiamme entistä parempiin suorituksiin, Nikoa kolme vuotta vanhempi Nina analysoi.

Jalat maassa 

Onko jotain, jossa et ole hävinnyt veljellesi?

- Kertaakaan en ole hävinnyt tappelussa! Tosin emme olekaan ottaneet matsia sen jälkeen, kun hän täytti 15, Nina nauraa.

- Niko on ihana poika. Tosi huolehtivainen, huumorintajuinen ja sellainen, että on osannut pienestä pitäen huolehtia varusteistaan. Hän osasi hoitaa aikataulut ja pakata pelikassit valmiiksi, vaikka välillä Oulusta lähti jo aamuyöllä pelikyydit ympäri Suomea, äiti kehuu.

Sekä sisko että äiti eivät kumpikaan uskoneet, että Nikon jalat nousisivat maan pinnalta maailmanmestaruuden myötä.

- Ei varmasti, on kyllä niin jämpti tapaus!

Mitä luulette, lähteekö poikanne ja veljenne ensi syksyksi NHL:ään?

- Kyllä hän varmaankin lähtee.
 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eetu Ampuja
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!