Lastenkirjailija Mauri Kunnas ei pröystäile rahoillaan: yli 5 miljoonan varat!

Lastenkirjailija Mauri Kunnas ei pröystäile rahoillaan: yli 5 miljoonan varat!

18.11.2016 16:06

Mauri Kunnas on puhtaasti rahassa mitattuna Suomen kaikkien aikojen vauraimpia kirjailijoita. Rakastetun lastenkirjailijan nimi vaappuu vuodesta toiseen tulolistojen kärjessä, eikä ihme. Hänen kirjojaan on myyty maailmassa miljoonia kappaleita ja käännetty kymmenille kielille.

Mauri on paitsi arvostettu taiteilija, myös menestyvä liikemies. Hän perusti jo vuonna 1997 Doghill Productions Oy:n, jonka voittokulku on jatkunut näihin päiviin asti. Viime vuonna Herra Hakkarainen ja muut Koiramäen eläinhahmot tuottivat 730 000 euroa voittoa 811 000 euron liikevaihdolla.

 

Sijoittaa arvopapereihin

Maurin työparina putiikin pyörityksessä on Tarja-vaimo, joka myös osallistuu miehensä taiteelliseen työhön muun muassa värittäjän roolissa. Pariskunnan yhteistyö on tuottanut hedelmää, sillä Doghill Productionsilla on voitonjakokelpoisia varoja liki 5,2 miljoonalla eurolla.

Rahoja on sijoitettu rahoitusarvopapereihin 2,5 miljoonalla eurolla, mutta myös pahan päivän varalle on melkoinen reservi. Pankkitilillä nimittäin makaa viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan reippaasti yli 1,2 miljoonaa euroa.

 

Verot suurin kuluerä

Yhtiön kannattavuudesta kertoo jotain se, että sillä on vain yksi työntekijä, joka rasittaa tulosta vain noin 21 000 euron henkilöstökuluilla. Tämä selviää myös verotiedoista, sillä Maurin viime vuoden noin 212 000 euron tienesteistä liki 150 000 euroa tuli pääomatuloina.

Suurin menoerä firmassa ovatkin muhkeasta voitosta maksettavat tuloverot, joita kertyi vuonna 2015 jopa 182 000 euron edestä.

 

Elää vaatimattomasti

Vaikka Maurilla on miljoonaomaisuus, se ei kuulla hänen elämänsä ulkoisista puitteista. Hän asuu Espoon Laajalahdessa vuonna 1990 valmistuneessa paritalossa, ja ajaa kolme vuotta vanhalla Volvon XC70-farmariautolla.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!