Lappeenrannan takakonttimurhan karmivat taustat paljastuivat: Baari-ihastus päättyi verilöylyyn – ”plan b” oli koodi murhalle! ”Näin jätkiä käytetään hyväksi”

Uutiset | 14.12.2018 09:31

Toukokuussa Lappeenrannasta Lauritsalan venesatamasta löydettiin palaneen auton takakontista ruumis. Teosta epäiltyinä vangittiin vuonna 1998 syntyneet mies ja nainen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi jutussa viime kuussa välipäätöksensä, jossa syytettyjen todetaan syyllistyneen savitaipalelaisen, vuonna 1997 syntyneen miehen murhaan.

Lisäksi syytettyjen todetaan syyllistyneen myös törkeään ryöstöön, törkeään vapaudenriistoon, hautarauhan rikkomiseen, vahingontekoon ja lievään maksuvälinepetokseen.

Oikeudessa tekijöiksi epäillyt mies ja nainen syyttelivät toisiaan, eikä kumpikaan myöntänyt murhaa. Syytetyt lähetettiin mielentilatutkimukseen, jonka valmistuttua ensi keväänä oikeus antaa varsinaisen tuomion.

Murhasta tuomitaan Suomessa elinkautiseen vankeuteen.

Lue myös: 22-vuotias mallikaunotar ja some-tähti murhattiin raakalaismaisesti autoonsa – kolme luotia: kaksi päähän ja yksi rintaan!

Uhri ihastui syytettyyn

Uhri ja syytetty nainen olivat tunteneet toisensa vain muutaman viikon. Nainen kertoi kuulusteluissa tutustuneensa uhriin ja toiseen syytettyyn samana iltana pubissa.

Tutustumisen jälkeen uhri tunnusti tekstiviestillä ihastuneensa naiseen, joka lähetti saamansa viestin edelleen toiselle syytetylle.

– Taisin haluta, että hän tulee mustasukkaiseksi, nainen perusteli tekoaan.

Myöhemmin nainen lähetti viestin, jossa kertoi uhrin tuovan hänelle Hesburgerista ruokaa.

– Näin niitä jätkiä käytetään hyväksi, hän viestitti.

– Jep jep juu. Palvelu pelaa, toinen syytetty vastasi.

Syytetyt tallentuivat ennen murhaa Pallon S-marketin valvontakameraan.
Syytetyt tallentuivat ennen murhaa Pallon S-marketin valvontakameraan.

 

Lue myös: Puukotti kaveriaan 40 kertaa – 33-vuotiaalle miehelle elinkautinen murhasta! ”Hänellä oli ihme fiksaatio veitsiin”

Kuvasi salaa

Esitutkinnasta selviää, ettei uhri aavistanut, mitä syytetyt suunnittelivat. Vain muutamaa tuntia ennen henkirikosta hän nukkui naissyytetyn sängyllä päiväunet. Nainen kuvasi nukkuvaa uhria salaa ja lähetti kuvan miessyytetylle.

– Plan b? nainen viestitti.

Myöhemmin tutkinnassa saatiin selville, että "plan b" tarkoitti murhaa. Mies ja nainen pohtivat viesteissään myös, minne voisivat hävittää ruumiin.

Lue myös: Hurjat kuvat Kasarmikadulta: Sipoolaisjohtajan murhasta epäilty reserviupseeri saattoi poliisit hengenvaaraan - "Luodit menivät läheltä!"

Syömään ruumis autossa

Uhri oli ensin kuljettanut syytettyjä omalla autollaan, kun nämä kahlitsivat hänet käsiraudoilla ja ryhtyivät pahoinpitelemään häntä.

Syytetyt ottivat uhriltaan pankkikortin ja nostivat sillä 20 euroa käteistä ja tekivät korttiostoksia noin 20 eurolla. Uhria pahoinpideltiin useassa eri paikassa, ja häntä kuljettiin auton takakontissa.

– Testasin turvasumutetta uhriin ja koulutimme sillä häntä, syytetty mies selitti kuulusteluissa.

Uhrin kärsimykset kestivät pitkään, tuntikausia. Lopulta hänet surmattiin raa´asti potkimalla ja lyömällä yli 30 kertaa puukolla.

Syytetyt ajoivat ruumis takakontissa pikaruokalan autokaistalle ja tilasivat uhrin rahoilla ruokaa. Syötyään he polttivat auton ja uhrin.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Mia Jussinniemi ja Poliisin esitutkintamateriaali
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!