Hyppää pääsisältöön
marjaana lehtinen

Laihduttanut Miss Plus Size -Marjaana koki epäonnistuneen vatsaleikkauksen: Pyörtyilen, lasken alleni ja vuodan verta ulkoisesti ja sisäisesti!

XL-malli Marjaana Lehtinen kertoo blogissaan epäonnistuneesta abdominoplastiasta eli ylimääräisen vatsanahkan kiristys- tai poistoleikkauksesta. 

Ylimääräistä jäi roikkumaan vatsanseudulle laihduttamisen vuoksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

- Ajatus leikkauksesta tuli mieleen ajoittain kun vatsanahka hiosti, hankasi ja aina kesäkuumallakin piti käyttää vatsaa tukevia muotoilevia alusvaatteita. Aina kuitenkin mietin, että kyllä mä pärjään! 

Marjaana harkitsi leikkausta pitkään ja hartaasti. Ensimmäisellä kerralla kirurgin vastaanotolla Marjaana kuuli jotain, mikä sai hänet tuntemaan itsensä epänormaaliksi. 

- Kun on terveydelliset perusteet ja on pudottanut painoa useita kymmeniä kiloja, niin kyllä me kaikki uimahallissa epänormaalilta näyttävät täällä leikataan. Mitä mä just kuulin? Oon epänormaali?! Tunsin itseni friikiksi! Olen aina ollut suhteellisen sinut oman vatsapusukkani kanssa, se on osa mua ja mun lasteni tarinaa. Olen käynyt niin kimppasaunassa kuin uimahalleissa, eikä kukaan ole mua mitenkään kummallisesti mielestäni tuijottanut, Marjaana kirjoittaa. 

”Sulla oli huono tuuri”

Loppujen lopuksi Marjaana meni leikkaukseen, joka epäonnistui. Kun tarkoitus oli nousta sängystä ensimmäisen kerran, Marjaanaa heikotti, olo tuntui epämukavalta, ja hän lopulta pyörtyi.

Kaunotar laitettiin lepäämään, mutta muutaman tunnin päästä hänet pakotettiin nousemaan uudestaan. 

- Kaikki toistuu, mutta tällä kertaa herään siihen, että mun ympärillä on 8 ihmistä, jotka nostaa mua lattialta sänkyyn ja sängystä toiseen. Verta vuotaa haavoista, vatsa on turpea, verenpaine ja hemoglobiini romahtaa alas. Oon menettänyt järkyttävän määrän verta ja vuodan nyt kokoajan lisää. Kirurgi sanoo, etten saa syödä tai juoda mitään, me lähdetään leikkaussaliin, avataan sinut ja katsotaan mistä vuodat. Siinä vaiheessa ei myöskään naurattanut sairaanhoitajan kevennykseksi tarkoitettu tokaisu: tää on yleensä ihan rutiinihomma, sulla nyt kävi vaan huono tuuri!

Mietti kuolemaa

Marjaana pääsi pian uuteen leikkaukseen ja häneltä löydettiin kolme vuotokohtaa. 

- Kerkesin odottaessa monesti ajattella, että tässäkö tää elämä nyt sitten oli? Pyörtyilen, lasken alleni ja vuodan verta ulos ja sisälle kroppaani. Vielä viimeisenä ennen kun nukutuslääkäri nukuttaa mut uuteen leikkaukseen, mietin koko elämäni läpi, jos en tästä unesta enää koskaan heräisi, elinkö hyvin, sainko mitään aikaan, mistä olen ylpeä, mitä kadun, entä miten mies ja lapset nyt pärjää? Kaikki kysymykset pyörii päässä, tunnen kun kyyneleet valuu vuolaasti pitkin mun poskia ja vaivun uuteen uneen..(ehkä ikuiseen uneen) Mietin myös että jos nyt kuolen, kuolen ihan vieraiden ihmisten syliin. Muutama tunti myöhemmin heräsin onneksi heräämöstä ja nämä kolme vuotokohtaa oli saatu korjattua.


Teksti:
Mariama BAH
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!