Lääkärit jättivät Arman Alizadin kuolemansairaan äidin tutkimatta – ”Juoksimme kuukausia sairaaloissa!

Uutiset | 21.05.2020 18:03

Arman Alizad, 49, kuvaa tällä hetkellä Suomeen keskittyvän Arman Pohjantähden alla -sarjan uutta kautta.

Tulevalle kaudelle sarjaan on kehitetty uusi konsepti.

– Aiemmin olemme esitelleet suuria yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tutustuneet arjen sankareihin. Nyt haluan käsitellä tavallisten suomalaisten jokapäiväisistä pulmia. Selvitän esimerkiksi erilaisia naapurisotia ja tilanteita, joissa ihminen kokee tulleensa kaltoinkohdelluksi.

Lue myös: ”Taitaisi olla laitonta!” Arman Alizad tarttuu ohjelmassaan todelliseen tabuun – video!

Olin todella vihainen

Arman on saanut kokea myös omassa elämässään, miten pieni ihminen on voimaton byrokratian rattaissa.

Hänen äitinsä Aida menehtyi syöpään syksyllä 2006. Ennen sairauden selviämistä Arman oli yrittänyt saada äidilleen hoitoa lukuisia kertoja.

– Juoksimme kuukausia sairaaloissa, ja hänen kuntonsa vain heikkeni. Meille vain toisteltiin, että äiti on täysin kunnossa. Lopulta sanoin lääkärille, että ei tähän tarvita kymmenen vuoden tutkintoa nähdäkseen, että tämä ihminen ei ole terve, Arman muistelee.

Arman ja Aida-äiti olivat todella läheisiä.  – Meni vuosia, että pystyin käymään äidin haudalla, Arman sanoo. Yhteiskuva 1970-luvulta.
Arman ja Aida-äiti olivat todella läheisiä.  – Meni vuosia, että pystyin käymään äidin haudalla, Arman sanoo. Yhteiskuva 1970-luvulta.

 

Lue myös: Senay-rakas toi Arman Alizadista uusia puolia esiin: ”Olen paljon rennompi!”

Sairaus selvisi vasta, kun Aida-äiti kaatui kotonaan ja mursi jalkansa.

– Lääkärissä ihmeteltiin, että tulipa murtuma helposti. Kun äitiä vihdoin tutkittiin, selvisi, että syöpä oli levinnyt ympäri kehoa, eikä mitään ollut tehtävissä. Hän kuoli muutama kuukausi sairauden toteamisen jälkeen.

– Aluksi olin todella vihainen. Hetken mietin, että olisiko auttanut, jos sairaus olisi selvinnyt aiemmin. Mutta sitten tajusin, että syöpä oli niin pitkällä, että tuskin sillä olisi ollut mitään merkitystä.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto ja Armanin albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!