fbq
Uutiset
29.10.2017 08:52
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Janina Fry alasti Kuubassa
Kuvat: Janina Fryn ensimmäiset alastonkuvaukset pysäyttivät tähtitoimittajan Kuubassa vuonna 2000 – ”Muistan miettineeni, että juma****a!”
Uutiset
29.10.2017 08:52
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Yksi tämän vuosituhannen taatusti näyttävimpiä juttuja julkaistiin kevättalvella 2000. Tuolloin lehtihyllyt syttyivät suorastaan palamaan, kun Seiskan superseksikäs juttukokonaisuus Janina Frostellista (nyk. Fry) ilmestyi lukijoiden ihasteltavaksi.

Porvoolaislähtöinen tummaverikkö oli tuolloin valtakunnan kiistaton ykköskaunotar, jonka Seiska lennätti Kuubaan asti kuumiin kuvauksiin. Jutun pihvinä olivat tietysti Janinan hillittömät luomukurvit sekä luontainen seksikkyys.

Lue myös: Muistatko? Janina Fryn uran ensimmäinen julkinen alastonkuva julkaistiin Seiskassa – legendaarinen otos Kuubasta! 

Janina Frostell poseerasi Seiskan kuvauksissa Kuubassa vuonna 2000.

Sensuellin erotiikan kannattajaksi paljastunut Janina nautti kuvauksista, koska niissä jätettiin juuri sopivasti mielikuvitukselle sijaa. Kameran taakse oli palkattu maineikas ranskalaiskuvaaja Jean-Yves Gougaud.

– Mielestäni täysin nakua vartaloa esittävissä otoksissa on usein paljon vähemmän seksiä kuin bikineillä verhotuissa kuvissa, Janina pohdiskeli tuolloin.

Hän myös tiedosti olevansa kaiken kansan kuolaama seksisymboli numero yksi.

– En tiedä, olenko kiltti vai paha tyttö. Joskus suorastaan yllätän itseni… Osaan olla tarvittaessa hyvinkin syntinen! Janina myhäili nauhuriin.

Janina Frostellin kuuluisa alastonkuva Kuubasta vuodelta 2000.

Vaikka Karibian palmut ovat ehtineet huojua tuulessa jo lähes parikymmentä vuotta, Seiskan ex-toimittaja Jari Peltomäki muistaa Kuuban-keikan kuin eilisen.

– Janina oli silloin aivan ylivoimainen kaunotar, kaikkien miesten ja miksei muidenkin märkä päiväuni, Peltomäki pamauttaa.

– Oli hienoa päästä niin ison nimen kanssa ulkomaille kuvausreissulle ja tehdä se vieläpä huolella ja ajan kanssa.

Jari Peltomäki

 

Peltomäen mukaan suomalainen kurvikaunotar herätti Kuubassa runsaasti huomiota.

– Se oli sitä maailmanaikaa, kun ainoat jenkitkin siellä olivat vain vanhoja amerikanrautoja.

Oli myös eräs toinen syy, miksi kuvausmatka Karibialle syöpyi niin hyvin mieleen.

– Se on edelleenkin ainoa matka, jonka aikana minulla on kadonnut matkalaukku. En ikinä saanut sitä takaisin, joten pyörin Kuubassa aluksi talvivaatteissa, Peltomäki naureskelee.

Seiskan toimittaja Jari Peltomäki ja maineikas ranskalaiskuvaaja Jean-Yves Gougaud tekivät timanttista yhteistyötä.
Seiskan toimittaja Jari Peltomäki ja maineikas ranskalaiskuvaaja Jean-Yves Gougaud tekivät timanttista yhteistyötä.

Kuuba ei kuulemma vielä tuolloin ollut mikään markkinatalouden ihmemaa – jos on sitä vieläkään.

– Siellä ei niin vain paineltu kauppaan ostamaan tykötarpeita. Jostain kojusta taisin löytää jonkun Adidaksen paidan. Ja Janinalta lainasin hammastahnaa ja aurinkovoidetta.

Janina Frostell poseerasi Kuubassa sikari suussa paikallisen mummelin kanssa.

Kaikesta huolimatta kuvausmatka oli ainutlaatuinen, ja se pysäytti kokeneenkin toimittajan.

– Yhtenä päivänä vaelsimme Havannan kaduilla ja Janina meni poseeraamaan rappusille sikaria poltelleen mummelin viereen. Sekin on jäänyt hyvin mieleen, Peltomäki kertaa.

– Muistan myös miettineeni, kun Janina poseerasi bikineissä sikari suussa ja katseli viekoittelevasti kameraan, että ”juma***a, nyt olen päässyt asian ytimeen!”

Janina Frostell poseerasi Seiskan kuvauksissa Kuubassa vuonna 2000.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »