fbq
Uutiset
11.08.2019 17:03
Teksti: Mia Jussinniemi|Kuvat: Tomi Natri / All Over Press
Krisse Aalto
Kuvankaunis Krisse Aalto, 33, on Suomen ainoa naispuolinen drifting-tähti – ”Hikisiä alusvaatteitani yritetään ostaa!”
Uutiset
11.08.2019 17:03
Teksti: Mia Jussinniemi|Kuvat: Tomi Natri / All Over Press

Krisse Aalto, 33, on Suomen ensimmäinen kilpaileva naisdriftaaja. Hänen tiensä moottoriurheilijaksi kävi ratsastusonnettomuuden kautta, kun putosi pukittelevan hevosen selästä 2011 ja sen jälkeen hevonen potkaisi häntä sääreen.

– Hevosen potku oli todellinen onnenpotku, sillä ilman sitä olisin pysynyt vain hevosten parissa. Nyt saan ajaa kilpaa, ja sen lisäksi tehdä töitä hevosten kanssa.

Krissen lajissa driftingissä ajetaan kilpaa niin, että auto on koko ajan sivuluisussa

– Olen aina ollut kiinnostunut autoilusta, ja ajokortin saatuani innostuin vanhoista takavetoisista autoista. Niillä tuli ajeltua sivuluisua jääradoilla.

Driftingin ajaminen asvaltilla on vaativampaa kuin jäällä, sillä vauhti on moninkertainen ja taitoa ja tarkkuutta tarvitaan enemmän.

– Voin sanoa, että drifting on parasta, mitä minulle on tapahtunut ja mitä olen elämässäni tehnyt. Ajaessani sivuluisussa mahdollisimman kovaa tunnen aivan uskomatonta vapaudentunnetta, onnellisuutta ja adrenaliiniryöppyä. Ajaessa en ajattele mitään muuta kuin ajamista.

Lue myös: Pillastunut hevonen pudotti 25-vuotiaan Krissen selästään ja potkaisi lujaa – hurja onnettomuus muutti elämän silmänräpäyksessä!

Drifting
Kuvassa näkyvät radalle maalatut laatikkoviivat, johon kuljettajan on ohjattava auto niin, että renkaat menevät laatikon toisesta päädystä sisään ja toisesta päädystä ulos.

Saan outoja viestejä

Krisse oli ensimmäinen suomalainen nainen, joka kilpaili driftingissä. Häneen kohdistui paljon ennakkoluuloja.

– Aluksi kuuli usein, että mennään nyt katsomaan, miten se muija ajaa.

Hän on pärjännyt lajissa hyvin. Edellisellä suomenmestaruuskaudella hän oli kymmenes.

– Luulen, että merkittävin ero mies- ja naisdriftaajien välillä on se, etteivät miehet saa viestejä, joissa pyydetään myymään ajossa hikeentyneitä alusvaatteita, Krisse nauraa.

Krisse Aalto
Krisse Aallon, 33, tie kilparatsastajasta moottoriurheilijaksi kävi onnettomuuden kautta. Hän on Suomen ensimmäinen kilpaileva naisdriftaaja.

Hän ei aio jatkossakaan suostua vastaaviin tarjouksiin, vaikka lajin harrastaminen onkin kallista.

– Kesän aikana kuluu 150 rengasta, ja niitä tilataan kontillinen kerrallaan.

"Ajamiseni antaa ihmisille voimaa"

Suuri ilo Krisselle on ollut katsojilta tullut palaute. Varsinkin nuoremmilta on tullut ihastuttavaa viestiä.

– Minulle on tultu kertomaan, miten tekemiseni ja ajamiseni ovat antaneet uskoa ja voimaa tehdä itsekin päättäväisesti omaa juttuaan ja seurata omia unelmiaan.

– Toivon, että jokainen uskaltaisi rohkeasti toteuttaa itseään ja tehdä muista välittämättä sitä, mihin itsellä on intohimoa.

Krisse Aalto
Drifting-autossa on turvakaaret, sillä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.