fbq
Kuvankauniilta kajaanilaisnäyttelijältä melkoinen temppu: nappasi heti pääroolin – onko Satu Tuuli, 22, Suomen seuraava filmitähti? | Seiska
Uutiset
08.10.2017 13:31
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti
Satu Tuuli Karhu
Kuvankauniilta kajaanilaisnäyttelijältä melkoinen temppu: nappasi heti pääroolin – onko Satu Tuuli, 22, Suomen seuraava filmitähti?
Uutiset
08.10.2017 13:31
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti

Näyttelijäntyö on paitsi suosittu, myös erittäin kilpailtu ammatti. Tällä hetkellä työt ovat alalla kiven alla jopa monella kokeneella näyttelijäkonkarilla.

Tässä valossa kajaanilainen Satu Tuuli Karhu, 22, on onnistunut tekemään melkoisen tempun. Hän nappasi jo uransa ensimmäisen elokuvapääroolin, vaikkei ole vielä edes valmistunut Teatterikorkeakoulusta.

Lahjakas näyttelijälupaus esittää Heikki Kinnusen tulkitseman vanhan jäärän pojantytärtä vuoden päästä ensi-iltansa saavassa elokuvassa Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja! Kyseessä ei ole mikä tahansa filmatisointi. Se seuraa vuoden 2014 katsotuinta kotimaista elokuvaa, jättimenestykseksi muodostunutta Mielensäpahoittajaa.

– Tämä on ihan mieletöntä. Olen niin kiitollinen, että saan olla mukana tässä produktiossa, Satu Tuuli iloitsee Seiskalle.

– Koko työryhmä on aivan mahtava, täällä on todella ihania ihmisiä. Ja hieno käsikirjoitus, ohjaaja ja vastanäyttelijät… Kaikki on tosi upeaa!

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-romaanit olivat entuudestaan tuttuja Satu Tuuli Karhulle. – Olen naureskellut kirjoja lukiessani. Se on hieno tarina, samoin tämän elokuvan käsikirjoitus.
Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-romaanit olivat entuudestaan tuttuja Satu Tuuli Karhulle. – Olen naureskellut kirjoja lukiessani. Se on hieno tarina, samoin tämän elokuvan käsikirjoitus.

Vuoden 2014 Mielensäpahoittajassa pääroolissa nähtiin Antti Litja, joka palkittiin roolisuorituksestaan ansaitusti Jussi-patsaalla. Näyttelijälegendan terveydentilan vuoksi nyt kuvattavassa Mielensäpahoittajassa karvalakin vetää päähänsä toinen konkari.

Satu Tuuli myöntää, että kuvaukset Heikki Kinnusen kaltaisen konkarin kanssa ovat ”hieman kuumottaneet.”

– On, on. Jännitin kyllä aluksi tosi paljon! Heikki ja kaikki muutkin näyttelijät ovat aivan huippuja, monia heistä olen ihaillut jo pienestä pitäen, Satu Tuuli kertoo.

– Mutta kaikki ovat niin loistotyyppejä ja kuvauksissa on niin lämmin ilmapiiri, että pystyin aika nopeasti rentoutumaan ja keskittymään tekemiseen. Tuli sellainen turvallinen fiilis.

Heikki Kinnunen nähdään toisessa pääroolissa tulevassa Mielensäpahoittaja-elokuvassa.
Heikki Kinnunen, 71, nähdään toisessa pääroolissa tulevassa Mielensäpahoittaja-elokuvassa.

Satu Tuuli kuvailee Heikin ottaneen hänet siipiensä suojaan ja heittäneen monia hyödyllisiä vinkkejä.

– Hän on saattanut esimerkiksi neuvoa, että tässä kohtauksessa kannattaisi ajatella näin ja näin tai katsoa tuonne ja tuonne. Sitten on tullut ihan teknisiä vinkkejä kameranäyttelemisestä, kun siitä itselläni ei ole niin paljon kokemusta.

– Ja kuvaustauoilla on ollut ihanaa kuunnella kaikenlaisia juttuja ja muistoja hänen pitkän uransa varrelta.

Onko mikään yllättänyt herra Kinnusessa?

– Varmaan sellainen lämminsydämisyys ja lämminhenkisyys. Tosi rento tyyppi!

Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja! saa ensi-iltansa syksyllä 2018.