Sanna Sana Rönnberg

Kuumissa kuvissa poseerannut muusikko Sana suorasanaisena petetyksi tulemisesta: "Se on ihan hullua..."

Uutiset | 23.01.2021 15:02

Vuoden 2018 X Factorista tuttu Sanna Rönnberg eli Sana julkaisi aiemmin tässä kuussa uuden biisin, Seireeni, joka kertoo petetyn ihmisen uhosta. Ensi kuussa Sanalta on tulossa toinen kappale samasta aiheesta, mutta se on entistä henkilökohtaisempi.

Lue myös: Petetyksi tullut Sanna Rönnberg lataa tiskiin suorat sanat: "Näytän keskisormea niille mimmeille"

Itse useita kertoja petetyksi tulleella Sanalla on painavaa sanottavaa kaikille, jotka elävät parisuhteessa, jossa puoliso toistuvasti pettää.

– Petetyn ei todellakaan pidä hävetä. Aina kannattaa puhua. Se olisi varmasti helpottanut omaakin oloani, jos olisin kehdannut avautua jollekin.

Sana kertoo käyneensä juttelemassa ammattilaisen kanssa jo pidemmän aikaa.

– Pettäminen on aina iso kriisi, ja suosittelen ehdottomasti kääntymään terapeutin puoleen. Itse olen käynyt pitkään juttelemassa, sillä pelkään tapahtuneen jättävän ikuisia traumoja. Haluan luottaa ihmisiin, ja toivon, että joskus vielä uskallan rakentaa suhdetta jonkun kanssa.

Sanna Sana Rönnberg
Kuva: Mika Vallineva


Itseinhosta hyvinvointiin

Lue myös: Ohhoh, suomalainen naisräppäri poseeraa alasti uuden kappaleensa promokuvissa - syntyykö näistä kohu? "Minulle alastomuus on luonnollista!"

Lopulta hän lähti petollisesta suhteesta, eikä vieläkään osaa sanoa, mistä sai lopulta voimaa koko prosessiin.

– En tiedä, mistä sain sen hillittömän voiman lähteä. Luulen, että elämäntapamuutoksellani oli kuitenkin osuutta asiaan. Aloin voida niin paljon paremmin, että tajusin ansaitsevani jotain ihan muuta. Ajattelin, että jos minulla on tällainen kokemus taustalla, ja jos voin jotakuta auttaa kertomalla tarinani, niin teen sen. Moni on suhteessa, jossa pettäminen on arkipäivää. Häpeä on vahva tunne, ja se on kamalaa. Itsekin inhosin itseäni vain siksi, mitä joku toinen teki minulle. On ihan hullua, mitä siinä käy läpi.

– Pettäjän kanssa suhteessa oleva alkaa ajatella, että ehken ole ansainnut parempaa. Jokainen ansaitsee onnen! Ei kannata jäädä sellaiseen suhteeseen, joka aiheuttaa itselleen noin huonon olon. Parisuhteen pitää voimaannuttaa ja tuoda energiaa, ei viedä sitä.

Lue myös: Muusikko Sanna Rönnberg, eli Sana kertoo uuden biisinsä rankasta äänitysprosessista: "Romahdin studion lattialle itkemään"

Tiet erkanivat

X Factoriin Sana osallistui duona Laura ”Rela” Wäreen kanssa. Sana räppäsi, ja Laura lauloi. Ohjelman loputtua tiet kuitenkin erkanivat.

– Ymmärsimme, että olemme eri puusta veistettyjä musiikillisesti. 

Sana itse lähti opiskelemaan laulua, mikä oli artistille käänteentekevä juttu.

– Huomasin olevani poppari enkä räppäri, Sana nauraa.

– Olen räpännyt teini-iästä asti. Laulaminen on mielenkiintoista, kun osaamista ei ennestään ollut. Olen saanut kehittää itseäni.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Mika Vallineva, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!