Uutiset

Kurikan jätti Juha Mieto nauttii römppäkeleistä – ”En ole ikinä välittänyt lomamatkoista!”

03.12.2019 07:28

Pohjalaisessa pitopöydässä on hyvä muistella menneitä. 70 vuotta täyttänyt suuri suomalainen legenda Juha Mieto paloittelee elämänsä mielessään neljään osaan, joita nyt on meneillään se viimeinen.

– Mieleeni muistuu, että kyllä se aika 30-vuotiaasta viiskymppiseksi oli sitten pitkä! Mutta viidestäkympistä tähän ikään on luiskahtanut yhdessä hujauksessa, Juha ihmettelee Seiskalle.

– Ensin oli lapsuusaika, sitten urheilun ja urotöiden täyttämä nuoruus, jonka jälkeen työelämäjakso. Senkin hoidin kunnialla, kunnes jäin 64-vuotiaana eläkkeelle. Nyt on sitten se viimeinen vaihe, eli luppoelämä. Sitä piisaa niin pitkään kuin piisaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Vaikka taivaalta sataisi puukkoja...

Siirrymme sisätiloista pellonreunaan Mietaan kotitalon lähelle. Sinivalkoinen suurmies vetää keuhkot täyteen ilmaa ja nauttii silminnähden. Sillä vaikka taivaalta sataisi puukkoja ja jalkarättejä, Kurikan jätti ei kaipaa etelän lämpöön.

– En! En ole ikinä välittänyt lomamatkoista, enkä oikein perusta auringostakaan. Olen urheilun parissa matkustanut aivan riittämiin, Mietaa jyrisee.

– Kesälläkin, kun on oikein komeat kelit, niin tuntuu, että on melkein liian komeaa! Tykkään enemmän tällaisista römppäkeleistä kuin kiihkeästä auringonpaisteesta. Pitkät pimeät talvet ja huonot säät eivät häiritse minua ollenkaan.

Kurikan jättiä ei haittaa, vaikkei pääsisi hiihtelemään. – Kyllä minulle tämä kaamos- aika maistuu. Saanpahan olla yksinäni ja pimeässä!
Kurikan jättiä ei haittaa, vaikkei pääsisi hiihtelemään. – Kyllä minulle tämä kaamos- aika maistuu. Saanpahan olla yksinäni ja pimeässä!

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!