fbqKuolemansairas Janita Lukkarinen pääsi huvittelemaan siskonsa kanssa – ”Pystyin luomaan vielä upeita yhteisiä muistoja” | Seiska
Uutiset
04.07.2020 17:16
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto ja Janitan albumi
Janita Lukkarinen
Kuolemansairas Janita Lukkarinen pääsi huvittelemaan siskonsa kanssa – ”Pystyin luomaan vielä upeita yhteisiä muistoja”
Uutiset
04.07.2020 17:16
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto ja Janitan albumi

Parantumatonta syöpää sairastava Janita Lukkarinen, 27, pääsi viime viikonloppuna Linnanmäelle pikkusiskonsa kanssa. Hän kertoo aurinkoisena Seiskalle ainutlaatuisesta tilaisuudesta.

– Pääsin pyörätuolilla kuskailtavaksi sinne. Vein nuorimman siskonikin sinne huvittelemaan.

Lue lisää: Erityiskohtelua huvipuistossa – syöpäsairas Janita Lukkarinen pääsi huvittelemaan Linnanmäelle

”Kaikella on hintansa”

Janitasta on hienoa, että hän voi tehdä edes yhtenä päivänä arkipäiväisiä asioita. Mikään ei saa hänen oloaan niin hyväksi kuin nähdä sisko riemuitsemassa hauskasta päivästä.

– Pystyin hellimään häntä ja luomaan vielä upeita yhteisiä muistoja.

Janita sai nähdä siskonsa kasvoilla aidon ilon. Huvipuistoreissulla oli kuitenkin hintansa. Janitan vointi huononi päivän aikana, vaikka retki oli suunniteltu voimien keräämiseksi.

– Tulin jossain vaiheessa todella kipeäksi. Hammasta purren jaksoin huvipuistoretken läpi, koska siskolleni se oli korvaamatonta.

Janita sai ennusteista huolimatta viettää 27-vuotispäiväänsä kotonaan.
Janita sai ennusteista huolimatta viettää 27-vuotispäiväänsä kotonaan.

Lue myös: Janita Lukkarinen uhmaa sitkeästi ennustetta kuolemastaan – ”Olen tehnyt heidät naurunalaisiksi!”

Kertoi tukehtuvansa

Aiemmin juhannuksen alla Janita kertoi, että syöpä tulee tukehduttamaan hänet. Kasvaimet ovat levinneet keuhkoihin, ja sisäelimet ovat koetuksella.

– Syöpää ei voida enää parantaa, eikä kasvaimia leikata pois. Lääkäri sanoi, että minut lääkitään viimeisinä hetkinäni niin hyvin, että menen koomaan, enkä tunne ollenkaan kipua, Janita kertoi Seiskalle.

Lue myös: Janita Lukkarisen syöpä levisi keuhkoihin – ”Tukehdun hengiltä”

Kaikesta huolimatta tosi-tv-tähti sai viettää 27-vuotispäivänsä läheisten kanssa ja on myös päässyt pois Terhokodista kotihoitoon.

– Kotisairaanhoito käy päivittäin ottamassa verikokeita ja tarkkailemassa vointiani. Toivon, ettei minun tarvitse palata enää hoitokotiin kuolemaan, vaan saisin nukkua pois omassa sängyssäni. Se on toiveeni.