Kunto romahti! Kohutaiteilija Juhani Palmu joutui leikkaukseen!

Uutiset | 02.08.2019 07:46

Taiteilija Juhani Palmu, 75, juo konjakkia ja polttaa pikkusikaria galleriansa tuvassa Alahärmässä. Vaikka paheet ovat ennallaan, Juhanin elämä on muuttunut arkiseksi selviytymistaisteluksi. Vuosia piinanneet kivuliaat selkävaivat ovat pakottaneet Juhanin pyörätuoliin. Taidemaalari istuu sairaalasängyssä ilman sukkia, amputoidut jalat paljaana. Varpaista yhdeksän jouduttiin poistamaan, kun Juhania hoidettiin hänen sytyttyään tuleen kesäkuussa 2017.

Traagisen onnettomuuden jälkeen on ollut rahahuolia, pelkoa häädöstä ja takapakkia toipumisessa. Surua ja huolta enemmän kuin iloa.

Lue myös: Viinaa joka päivä! Vakavasti sairas Juhani Palmu ja Leila-vaimo avautuvat rankasta sairausarjestaan!

Heinäkuussa pariskunnalla oli kaksi merkkipäivää: Juhani täytti 75 ja avioliitto 15 vuotta.

Kristallihääpäivää ja syntymäpäiviä varjostivat kuitenkin uudet huolet. Syöpä uhkasi yllättäen, ja Juhani joutui leikkaukseen, jonka jälkeen kunto romahti.

– Paskaa, taiteilija puuskahtaa painokkaasti ja ottaa siemauksen konjakkia.

Juhanin toipuminen otti takapakkia, kun häneltä jouduttiin leikkaamaan kesäkuussa kasvain virtsateistä. Kunto ja veriarvot romahtivat.
Juhanin toipuminen otti takapakkia, kun häneltä jouduttiin leikkaamaan kesäkuussa kasvain virtsateistä. Kunto ja veriarvot romahtivat.

Jalat yhä kivuliaat

Kaksi vuotta sitten Juhani istui samassa tuvassa. Hänen lukemansa sanomalehti syttyi palamaan kynttilästä, ja hätääntynyt taiteilija pudotti sen syliinsä.

Taiteilija leimahti ilmiliekkeihin ja paloi pahoin, ennen kuin ulkona ollut Leila-vaimo, 53, ennätti apuun.

Lue myös: Hengenvaarallisesti palanut Juhani Palmu avautuu ahdistavasta vuodestaan - Leila-vaimo piti miestään zombina: ”Toiveikkuus on ollut koetuksella!”

Kolmen kuukauden sairaalahelvetin jälkeen Juhani pääsi toipumaan kotiinsa Etelä-Pohjanmaalle.

– Juhani on ihme mies, hän selviää mistä vaan, Leila sanoo ja koskettaa hellästi miehensä poskea.

Juhanin puhe on karheaa ja lauseet lyhyitä. Toistuvat yskänpuuskat puurouttavat sanoja. Jalat ovat kipeät, ja pystyyn nouseminen sattuu.

– Onnettomuuteen nähden minä voin nyt hyvin, Juhani muotoilee.

Lue lisää Juhani Palmun terveystilanteesta tuoreesta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!