fbq
Uutiset
22.01.2018 10:55
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Lehtikuva, Seiskan arkisto ja Instagram
Cheekin Otus ja Saulin Lennu kilpailevat suosiosta.
Kumpi on valtakunnan ykköskoira? Cheekin Otus ja Sauli Niinistön Lennu vertailussa – kovapää ja lenkkihirmu!
Uutiset
22.01.2018 10:55
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Lehtikuva, Seiskan arkisto ja Instagram

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja räppärin Cheekin koirat kilpailevat suosiostaan isäntiensä kanssa. Seiska esittelee valtakunnan tärkeimmät karvaturrit. Kumpi on sinun suosikkisi?

Otus

Ikä: Alle vuoden

Isäntä: Cheek

Asuu: 150 neliön kattohuoneistossa Helsingin Töölössä. Cheek kertoi Koululainen-lehdessä, että karvaturri ei nuku isäntänsä sängyssä, vaan sillä on oma peti olohuoneessa. Siltä on pääsy kielletty isännän makuuhuoneeseen, jossa on kokolattiamatto.

Lue myös: Cheekin Otus-koira sulatti fanien sydämet - söpöt kuvat kaksikon arjesta!

Lenkkeilee: Otus on nähty Cheekin kanssa lenkillä Eiranrannassa ja Hietaniemessä.

Otus kävelyllä.

Rotu: Ranskanbuldoggi on pieni ja aktiivinen perhekoira. Rotua on kritisoitu ylijalostetuksi, sillä lyhytkuonoisten ja -kalloisten eli brakykefaalisten koirien vakavat terveysongelmat huolettavat.

Isännän tulot: Suomen menestyneimmän räppärin koirana Otuksen ei tarvitse laittaa suustaan alas halvinta koiranmuonaa, sillä Cheek ansaitsi vuonna 2016 huikeat 179 948 euroa, ja pääomatuloja kertyi 29 464.

Lue myös: Söpöysvaroitus, Cheek hankki suloisen koiranpennun: tässä on ranskanbulldoggi Otus - kuvat!

Julkisuus: Otuksella ei ole tiettävästi ainakaan vielä faniryhmiä Facebookissa, mutta se on esiintynyt aktiivisesti isäntänsä Instagram-tilillä.

Lennu

Ikä: 6-vuotias

Isäntä: Sauli Niinistö

Emäntä: Jenni Haukio

Asuu: Presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä, jossa on käytössä 1 400 neliötä asumis-, työskentely- ja edustustarkoituksiin. Koti sisältää hallin, olohuoneen, ruokailuhuoneen, presidentin 40 neliön makuuhuoneen, presidentin puolison 16 neliön makuuhuoneen ja puolison työhuoneen. Lisäksi Sauli ja Jenni omistavat Espoossa 176-neliöisen, kaksikerroksisen omakotitalon, josta pariskunta maksoi aikoinaan 580 000 euroa.

Lue myös: Mikä yhdennäköisyys! Presidentti Sauli Niinistö ja Lennu-koirahan ovat kuin kaksi marjaa – uskomaton kuvapari!

Lenkkeilee: Lennu on nähty lenkkeilemässä Saulin kanssa muun muassa Hietanimen rannassa ja Seurasaaressa.

Lennu ulkoilee.

Rotu: Bostoninterrieri on luonteeltaan vilkas ja ystävällinen koira. Se on hyvä oppimaan, joten koira soveltuu vaikkapa agilityyn.

Isännän tulot: Tasavallan presidentin koirana Lennulla riittää rahaa ruokaan ja leluihin. Isännän verolliset ansiotulot olivat vuonna 2016 vain 1 818 euroa ja pääomatulot 14 562 euroa, mutta lisäksi tasavallan presidentti saa toimestaan verottoman 126 000 euron vuosipalkkion.

Lue myös: Oletteko kateellinen Lennu-koiran jättisuosiosta, herra tasavallan presidentti? Sauli Niinistö lohkaisi nauruntäyteisen kuitin!

Julkisuus: Lennulla on Facebookissa useita faniryhmiä, kuten Lennu – Presidentin koira, jossa on tosin vaivaiset 402 seuraajaa. Koiran seuraajiin kuuluu muun muassa sen emäntä Jenni Haukio. Lennusta tuli kansainvälinen julkkis, kun amerikkalaisen The Daily Beast -verkkosivuston toimittaja Kelly Weillin julkaisi kuvan karvaturrista Twitterissä vuonna 2017. Lennu esiintyy myös julkisuudessa tiiviisti isäntänsä ja emäntänsä kanssa. Joulukuussa 2017 Lennu joutui kuitenkin jättämään väliin perinteisen joulutervehdyksen Mäntyniemessä, koska se ei ollut isäntänsä mukaan edustuskunnossa.

Näin isäntä kuvailee Seiskalle:

– Lennu tykkää tehdä aika pitkiä lenkkejä. Ne kestävät vähintään tunnin, usein kaks. (Sauli joulukuussa 2017)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »