Uutiset
Katso kuvat!

Koti muistuttaa eläinkauppaa! Missikaunotar Elina Ketonen toteutti unelmansa koronakeväänä – kuvat!

27.06.2020 20:01

Helsinkiläinen Elina Ketonen, 25, löysi aivan uutta sisältöä elämäänsä, kun joutui viettämään koronakevään aikana entistä enemmän aikaa kotona.

– Olin juuri muuttanut yksin uuteen asuntoon. Ajattelin, että nyt on vihdoinkin aika hankkia lapsena haaveilemani akvaario. En ollenkaan osannut odottaa, miten tämä harrastus veisi näin mennessään. Olen akvaariohommissa niin elementissäni kuin olla voi.

Ilman koronaeristäytymistä tuskin tämäkään harrastus olisi päässyt syntymään.  – Jotain hyvää siitäkin! Olen iloinen tästä, ja suosittelen harrastusta ihan kaikille.
Ilman koronaeristäytymistä tuskin tämäkään harrastus olisi päässyt syntymään.  – Jotain hyvää siitäkin! Olen iloinen tästä, ja suosittelen harrastusta ihan kaikille.

Tavoitteena kutupesä

Miss Suomi -kisoihin useaan kertaan osallistunut ja mallina työskennellyt Elina osti ensimmäiseksi 35-litraisen akvaarion. Seuraavaksi hän kunnosti lahjaksi saamansa käytetyn altaan tiivistämällä sen silikonilla.

Akvaarioiden hoitoon kuluu paljon aikaa. – Marlon-koirani kyttää aina vieressä ja on mustis heti, kun kalat saavat huomiota, Elina nauraa.
Akvaarioiden hoitoon kuluu paljon aikaa. – Marlon-koirani kyttää aina vieressä ja on mustis heti, kun kalat saavat huomiota, Elina nauraa.

Lue myös: Vau, mitä piirteitä: 21 Miss Suomi -semifinalistia ikuistettiin upeisiin kasvokuviin!

Elinan ystävät ovat nauraneet, että hänen kotinsa muistuttaa jo eläinkauppaa, kun kaunotar myy ja vaihtaa kaloja sekä rapuja kasveihin tai toisinpäin. Nytkin eteisessä on laatikollinen akvaariohiekkaa odottamassa uutta omistajaansa.

– Ei tämä kallis harrastus ole, mutta todella mielenkiintoinen. Tässä saa olla kuin tutkija, kun jatkuvasti pitää testata ja mittailla veden laatua, sen pehmeyttä ja kovuutta, sillä eri lajikkeet tarvitsevat erilaisen veden.

– Kun kalat voivat hyvin, vaativillakin lajeilla lempi voi leiskahtaa. Tässäkin akvaariossa on kutupesä, jota jo tarkasti vartioidaan, Elina paljastaa.

– Siniset sukaravut ovat todella kauniin värisiä. Ne säikähtävät helposti ja löytävät äkkiä piilopaikan.
– Tämä on tällaista mittailua ja testausta, mikä viehättää minua suuresti, Elina sanoo sekoittaessaan vettä sopivan pehmeäksi.

Rapuja postitse

Elinan rakkaimpia aarteita ovat siniset sukaravut. Hän tilasi ne Saksasta, ja äyriäiset saapuivat Suomeen pehmustetussa pahvilaatikossa postitse. Ravut ovat ehtineet saada jo jälkikasvua.

– Siniset sukaravut ovat todella kauniin värisiä. Ne säikähtävät helposti ja löytävät äkkiä piilopaikan.
– Siniset sukaravut ovat todella kauniin värisiä. Ne säikähtävät helposti ja löytävät äkkiä piilopaikan.

 

Elinalla on myös mustavalkoraidallisia ja vihreitä rapuja, jotka ovat lisääntyneet. Kun tarkasti katsoo, huomaa altaan pohjassa vilistävän pikkuisia ravunpoikasia.

– Teen mielelläni vaihtokauppaa tai myyn kasvattejani, sillä niin kauan kun televisioni on suurempi kuin akvaarioni, harrastus on täysin keskeneräinen, Elina linjaa.

– Tietoa keräämällä ja käytännön harjoittelun kautta kokemusta ja osaamista syntyy. Tämä on aivan ihana harrastus, ja on todella mukava seurailla kaloja. Niilläkin on omat persoonansa ja luonteensa. Ravut ovat kuin helikoptereita, kun ne liitävät vedessä, hän intoilee.

Lue lisää Elinan harrastuksesta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Carmen Heikkilä
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!