Uutiset

Koomikko Ilari Johansson pureutuu Suomen historiaan: Politiikalla voi vitsailla aivan huoletta!

13.10.2017 21:00

Stand up -koomikko Ilari Johansson aloitti massiivisen Avohakkuu-kiertueensa viime viikolla. Kiertueellaan hän pureutuu Suomen 100-vuotiseen historiaan stand upin silmin.

− Kiertueen alkamisen odottaminen on aina sietämätöntä. Alkuvaiheen jälkeen homma tasaantuu, ja esitystä pystyy kehittämään ja viemään vielä paremmin eteenpäin. Tämä laji on vähän sellainen, ettei juttuja pysty hirveästi harjoittelemaan etukäteen. Tietysti joitain osuuksia voi testata erilaisilla klubeilla, mutta iso kokonaisuus muodostuu matkan varrella, Ilari kertoi Seiskalle.

Ilarin mielestä tämän kiertueen toteuttaminen oli melko helppoa, koska sen aihe on niin suora.

− Kelasin omaa materiaaliani kuluneen kahdenkymmenen vuoden ajalta, ja ymmärsin, ettei ollut juuri mitään aiheita, jotka sopisivat suoraan tälle kiertueelle. Kehitin tämän kiertueen sisällön aika pitkälti nollasta.

 

Ei poliittisia tabuja

Suomen 100-vuotisen historian käsittely tarkoittaa väistämättä sitä, että Ilarin keikoilla vitsaillaan poliitikkojen kustannuksella. Koomikon mukaan Suomessa politiikalla ja poliitikkojen kustannuksella vitsailu ei aiheuta yleisökatoa.

− Niillä aiheilla voi vitsailla aivan huoletta. Se on muuttunut vuosien saatossa. Aivan urani alkuaikoina tilanne oli hieman toisenlainen. Nykyään on paljon politiikkaa satiirisesti käsitteleviä tv-ohjelmia. Mediassakin poliittisia aiheita käsitellään aivan eri tavalla kuin esimerkiksi kaksikymmentä vuotta sitten.

Ilari esiintyy Kotkassa huomenna lauantaina (14.10.). Tsekkaa Avohakkuu-kiertueen keikkapaikat täältä.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!