fbqKoko perhe alasti kylpyhuoneeseen! Suomeen muutto oli Arman Alizadille kulttuurisokki! | Seiska
Arman Alizad

Koko perhe alasti kylpyhuoneeseen! Suomeen muutto oli Arman Alizadille kulttuurisokki!

Uutiset | 02.01.2021 09:02

Tv-seikkailija Arman Alizadin, 49, tie Suomeen ei ole tavallisimmasta päästä. Hän pakeni perheineen islamistista vallankumousta Iranin Teheranista Yhdysvaltoihin vuonna 1979.

Phoenxissä Arizonassa Armanin vanhemmat päättivät kuitenkin jatkaa matkaa Suomeen, missä oli asunut Alizadeja jo 1960-luvulta lähtien.

Lue myös: Yhdessä skeittaamaan! Arman Alizad kertoo Vahid-isästään: Muistoissani syömme puistossa pähkinöitä –kuvat tv-seikkailijan lapsuudesta!

Koti löytyi puutarhakaupunkina tunnetusta Tapiolasta Espoosta. Vaikka Arman oli vieraillut Suomessa jo 1970-luvulta lähtien, siirto Arizonan helteistä talviseen Tapiolaan oli kulttuurisokki.

– Ensimmäinen yllätys oli se, kuinka paljon suomalaisilla on lemmikkejä. Myös saunaperinne vaati totuttelua. Keskiviikkoiltaisin kaverini koko perhe meni yhtäkkiä alasti kylpyhuoneeseen, Arman muistelee nauraen.

Lue myös: Tiesitkö?! Arman Alizad aloitti julkkisuransa skeittaajana – nostalgiset kuvat Seiskassa!

Persialainen poika kotiutui Suomeen kuitenkin nopeasti. Hän sai leikkiseuraa kiinnittämällä kaveripyynnön taloyhtiön ilmoitustaululle. Arman oppi kielen nopeasti ja kasvoi identiteetiltään espoolaiseksi.

Moni ulkopaikkakuntalainen usein ihmettelee, miksi kukaan haluaisi asua Espoossa, jossa ei ole edes kunnollista keskusta.

– Nykyään sanoisin, että ehkä juuri siksi. En halua enää mitään hälinää ympärilleni, ja se oli tärkein syy, miksi muutin takaisin Espooseen. Lapsuudenmaisemiin palaaminen tuntuu myös siltä, että ympyrä on sulkeutunut.

Arman esittelee Seiska Klubissa seitsemän rakkainta paikkaa Espoossa

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Atte Kajova

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!