fbq
Uutiset
16.08.2020 07:03
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus
Paula Koivuniemi
”Koira pyrki syliin” – näin Paula Koivuniemi oli suistua autoineen mereen! Sokkikuvat!
Uutiset
16.08.2020 07:03
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus

Laulajalegenda Paula Koivuniemen, 73, automatka oli päättyä ikävästi Helsingin Kaivopuiston rannassa.
Vakavassa läheltä piti -tilanteessa laulajalle olisi voinut käydä todella pahasti. Vain ohikulkijan ripeä toiminta pelasti Paulan. Seiskalle varmistetun tiedon mukaan hengenvaarallisen tilanteen aiheutti Paulan assistentin Siru-koira, joka oli hypännyt ohjaamossa olleen Paulan syliin.

”Kuski repi vaihteita” 

Seiska tavoitti sankariksi nousseen miehen, joka oli tunnetun rantakahvilan Caruselin liepeillä tapahtumahetkellä. Punainen Subaru-farmari kiinnitti miehen huomion. 

– Kuulin, kuinka parkkipaikalla kahvilan edessä olevan auton kuljettaja yritti vaihtaa vaihteita ja repi niitä edestakaisin. Tai ainakin niin luulin. Auto ei ollut käynnissä lainkaan, mutta yhtäkkiä se nytkähti eteenpäin ja alkoi lipua kohti merta, mies kertaa dramaattisia tapahtumia.

Silminnäkijän mukaan kuljettaja ei ehtinyt toimia lainkaan, vaan auto syöksyi uhkaavasti kohti pudotusta mereen. Auton renkaat olivat hetkessä meren yllä pohjan natistessa kiinni reunukseen. Seiskan haltuunsa saamista kuvista huomaa, miten auto jäi ainoastaan pohjasta kiinni etupyörien ollessa ilmassa vain metrin korkeudella aalloista. 

Myös auton vasen takarengas oli jo ehtinyt nousta ilmaan. 

Paula Koivuniemi

Kuin ihmeen kaupalla citymaasturi jäi kuitenkin roikkumaan laiturin reunalle nokka kohti merta. 

Sai rauhoittumaan

Mies kertoo juosseensa auttamaan naiskuljettajaa kaverinsa kanssa. Autolle päästyään hän tunnisti kuljettajan iskelmätähti Paula Koivuniemeksi.

- Paula oli poissa tolaltaan sisällä autossa ratista kiinni puristaen. Hän tuntui aluksi olevan niin kauhuissaan, ettei pystynyt edes avaamaan sisäpuolelta lukossa olevaa ovea.

- Yritin saada hänet tulemaan ulos auton matkustajan puolelta, sillä auton vieressä ollut valotolppa esti kuljettajan oven avaamisen kunnolla. Paula vaikutti kuitenkin olevan sangen järkyttynyt eikä oikein ymmärtänyt puhetta. Sain kuitenkin hänet rauhoittumaan puheellani, ja Paula pääsi sujahtamaan kuljettajan ovesta ulos minun ja kaverini pitäessä autosta kiinni varmistaen, ettei se tipu mereen.

Paikalle alkoi tulla myös muita auttajia. 

- Koiran saimme ulos matkustajan puoleisen takaoven kautta. Koko tilanne oli ohi noin viidessä minuutissa. Paula oli todella pelästyneen oloinen jäädessään pyörimään auton ja kahvilan väliselle alueelle pitäen koiraa hihnassa. Poistuessani omalle autolle päin näin, miten paloauto kiiti paikalle, sankaripelastaja kertoo Seiskalle. 

Paula Koivuniemi

Poliisi puhallutti

Toisin kuin julkisuudessa on uutisoitu, Paula oli tapahtumahetkellä sisällä autossaan eikä ulkopuolella. 
Vain hyvä tuuri pelasti Paulan siltä, ettei auto syöksynyt kokonaan mereen. Tuolloin seuraukset olisivat voineet olla kohtalokkaat.

Päivystävä palomestari vahvistaa tapahtumien kulun.

- Pelastusraportin mukaan auton kuljettaja on menettänyt auton hallinnan käynnistystilanteessa koiran hypätessä takapenkiltä kuljettajan syliin. Kuljettaja ei ollut ehtinyt käynnistää autoa, mutta vaihde oli niin sanotusti vapaalla. 

- Poliisi tapasi paikalla auton kuljettajan, eikä asiassa epäillä rikosta, poliisi varmistaa Seiskalle.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »