Kohupoliisi Marianne Kiukkonen virkarikostuomioistaan: Turvasin perhettäni!

Kohupoliisi Marianne Kiukkonen virkarikostuomioistaan: Turvasin perhettäni!

Uutiset | 27.09.2016 16:12

Tv-esiintymisistään paremmin kuin varsinaisesta ammatistaan poliisina tunnettu Marianne Kiukkonen sai 210 euron sakot. Tuomio langetettiin viime torstaina neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Helsingin käräjäoikeuden ratkaisusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kiukkonen on tuttu 1990-luvulta Renny Harlinin tuottamasta Gladiaattorit-sarjasta sekä tuoreemmasta ammattirealitystä Poliisit.

Neljästä tuomiosta vakavimpana käräjäoikeus piti Kiukkosen vankilavierailua toukokuussa 2014. Hän kävi virkapuvussa ja virkamerkkiä näyttäen Sörnäisten vankilassa tapaamassa huumetuomiota suorittavaa ystäväänsä. Lisäksi hän haki vuosina 2011–2012 kolmen henkilön tietoja poliisien tietojärjestelmistä. Kiukkonen kävi katsomassa ilman virkatehtävää muun muassa poikansa ajokorttitietoja.

Marianne Kiukkonen tuomittiin virkarikoksista nyt toista kertaa. Hän syyllistyi vuonna 2014 virkavelvollisuuden rikkomiseen, virkasalaisuuden rikkomiseen ja kahteen henkilörekisteririkokseen.

 

”Autoin kiristyksen uhria”

Seiskan tavoittama Kiukkonen ei selitellyt saamaansa tuomiota. Hänen mukaansa tekojen taustalla ovat hänen yksityiselämäänsä liittyvät sotkut. Kiukkonen kertoo kuitenkin toivoneensa, että oikeus olisi huomioinut rangaistuksessa tilanteen, jossa urkintarikokset on tehty.

– Motiivinani oli puhtaasti kirityksen uhriksi joutuneen ihmisen auttaminen ja oman yksityiselämäni sekä perheeni turvaaminen, Kiukkonen sanoo.

Lue Kiukkosen koko haastattelu tänään ilmestyneestä Seiskasta!

 

Ennenkin tuomiolla

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Mariannea epäillään rikoksista, eikä tuomiokaan olisi ainutkertainen. Vuonna 2006 Marianne tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Rikos tapahtui heinäkuussa vuonna 2005, kun Marianne törmäsi pakettiautolla vanhempaan miespyöräilijään. Ilman pyöräilykypärää ajanut mies kaatui maahan ja löi päänsä pahasti asvalttiin. Hänet kiidätettiin pikaisesti sairaalahoitoon, mutta kaatumisesta aiheutuneet vammat olivat niin pahoja, että hän menehtyi onnettomuuspäivänä.

Marianne valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka kuitenkin piti käräjäoikeuden ratkaisun. Sakkoja Marianne joutui maksamaan yhteensä 600 euroa.

 

 

 

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!