Kimmo Sasi lyttää Sanna Marinin hallituksen.

Kimmo Sasi ryöpyttää rajusti ”juniorihallitusta” – menettänyt täysin uskonsa suomalaiseen politiikkaan, harkitsee jo muuttavansa ulkomaille: ”Ruotsissa ei olisi hassumpaa”

03.01.2020 05:53

Kansallista kokoomusta edustava Kimmo Sasi, 67, on pitkän linjan poliitikko. Kokenut sotaratsu toimi kansanedustajana vuodesta 1983 vuoteen 2015, jolloin tippui eduskunnasta. Ministerin salkkua tamperelainen ehti kantaa Lipposen 1. ja 2. hallituksessa sekä liikenne- ja viestintäministerinä että ulkomaankauppaministerinä.

Nyt kun Kimmolla on enemmän aikaa, hän ehtii avautua Seiskalle kokemuksen syvällä rintaäänellään suomalaisen politiikan nykytilasta.

– Meillä oli tosi surkea Antti Rinteen hallitus. Mutta nyt kun sen tilalle tuli ihan täydellisten junioreiden johtama hallitus, jolla ei ole minkäänlaista elämänkokemusta, meillä menee vielä huonommin!

Lue myös: Frederik ja Kimmo Sasi julkkisten ökyristeilyllä: strippari villitsi miljoonajahdilla!

Rivoli ja Rivoletto -ravintoloiden avajaisissa pyörähtänyt ex-ministeri ja -kansanedustaja Kimmo Sasi kertoo asuvansa yksin ja nauttivansa elämästä.  – Minulla on ystävätär, jonka kanssa tapaamme varsin usein.
Rivoli ja Rivoletto -ravintoloiden avajaisissa pyörähtänyt ex-ministeri ja -kansanedustaja Kimmo Sasi kertoo asuvansa yksin ja nauttivansa elämästä. – Minulla on ystävätär, jonka kanssa tapaamme varsin usein.

 

Epäluottamuslause pääministerille?

Suomi on saanut ympäri maailmaa runsaasti suitsutusta viiden naispuheenjohtajan johtamasta hallituksesta. Sen ruorissa on vasta 34-vuotias Sanna Marin (SDP), joka on paitsi Suomen historian nuorin, myös koko maailman nuorin virassa oleva pääministeri. Ex-kansanedustaja Sasi ei kuitenkaan liity ylistyskuoroon.

– Ennen pääministerimme olivat akateemikkoja ja professoreita, joilla oli laajalti elämänkokemusta ja näkemystä. Mutta tämän päivän mediamaailmassa edellytetään vain raikkautta ja uutuutta, Kimmo kritisoi.

– Nykyään ministeriksi kelpaa sellainen, jota ei ole vielä kokeiltu ja joka voidaan yhtä helposti myös tarvittaessa dumbata.

Lue myös: Ex-kansanedustaja Kimmo Sasi ja Natalia-rakas: Lopullinen ero! ”Olen sekaisin naisasioistani”

Pääministeri Marinia Kimmo kuvailee seuraavasti:

– Hän on nuori, pirteä, määrätietoinen ja vallanhaluinen. Häneen sisältyy erittäin suuria riskejä, koska hän ei ymmärrä talouden merkitystä. Ja kun laskukausi alkaa, hallitus joutuu suuriin vaikeuksiin, konkaripoliitikko väittää.

Sanna Marin (SDP) on paitsi Suomen, myös koko maailman nuorin pääministeri.
Sanna Marin (SDP) on paitsi Suomen, myös koko maailman nuorin pääministeri.

Uhkaa muuttaa Ruotsiin

Mutta Kimmo ei ole vielä valmis sulkemaan sanaista arkkuaan. Hän lataa vielä täyslaidallisen nykymaailman menosta.

– Länsimainen politiikka on suuressa kriisissä tällä hetkellä. Tulevaisuudesta ei ole minkäänlaista näkemystä; ei tiedetä lainkaan, mihin suuntaan yhteiskuntaa pitäisi viedä. Siksi meillä on populistisia liikkeitä, kuten vihreät ja perussuomalaiset. Ne porskuttavat vähän aikaa yhdellä asialla eteenpäin, kunnes tulee taas seuraava asia, Kimmo ryöpyttää.

Sasi sanoo menettäneensä täysin uskonsa suomalaiseen politiikkaan. Toisin oli kuulemma vielä "vanhoina hyvinä aikoina," kun miehet olivat rautaa ja laivat puuta. Hän nostaa esiin pisimpään yhtämittaisesti vallassa olleen pääministeri Paavo Lipposen.

– Hän oli ollut pitkään EU-asioiden ja ulkomaanpolitiikan kanssa tekemisissä. Hänellä oli selkeä näkemys, mihin suuntaan Suomea pitää viedä. Nykyään poliitikot yrittävät keksiä, mitä sellaista voitaisi sanoa, josta kansa tykkää. Siksi kansa ei luota poliitikkoihin, poliitikot miettivät miten selviytyisivät ja näkemys puuttuu täysin.

Olet siis huolissasi?

– Olen todella huolissani. Mutta onneksi Suomesta on vapaus muuttaa pois. Tyttäreni asuu Tukholmassa, sehän ei olisi lainkaan hassumpi paikka.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Atte Kajova & Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!