fbq
Uutiset
17.02.2017 11:25
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Timo Korhonen
Aleksi Mäkelä ohjaa MM-95-elokuvan, Jere Lehtinen toimii taustajoukoissa.
Kiekkolegenda Jere Lehtinen fanittaa MM-95-leffan ohjaajaa: Häjyt on yksi suosikeistani!
Uutiset
17.02.2017 11:25
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Timo Korhonen

Kiekkolegenda Jere Lehtinen on värvätty mukaan tekeillä olevan jääkiekkoelokuvan tekijätiimiin. MM-95-elokuva kertoo Leijonien kevään 1995 maailmanmestaruudesta. Leffan ohjaa Aleksi Mäkelä, joka on mies muun muassa tosipohjaisen Pahat Pojat -filmin ja mäkilegenda Matti Nykäsestä kertovan Matti-leffan takana.

- Emme tunteneet aiemmin, mutta olen tykännyt hänen elokuvistaan. Nykäsen leffa oli mielenkiintoinen samoin kuin Häjyt, jossa Samuli Edelmann ja Juha Veijonen loistivat pääosissa, Jere myöntää.

Jere lukeutui kultajoukkueen kantaviin pelaajiin legendaarisen Tupu, Hupu & Lupu -ketjun laitahyökkääjänä Saku Koivun ja Ville Peltosen rinnalla. Valkokankaalla ei Jereä nähdä, vaan hän antaa asiantuntija-apua pelaajarooleihin valituille niin jäällä, vaihtoaitiossa kuin pukukopissa tapahtuvissa kohtauksissa.

- Olimme aika nuoria reiluja parikymppisiä silloin. Mielenkiintoista nähdä, keitä meidän rooleihin valitaan ja kuinka isossa osassa ketjumme leffassa on, Jere pohtii.

Kuvaukset vauhtiin

Leffanteolle Jere antaa siunauksensa.

- Hieno homma, että tällainen tehdään vielä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna.  

MM-95-elokuvan kuvaukset alkavat keväällä. Kuvauksia on Helsingin lisäksi Tukholmassa, missä Suomi nujersi finaalissa Ruotsin. Elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan vuoden lopulla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »