Hyppää pääsisältöön
Heidi Linden

Keskustelun elokuva-alalla tapahtuvasta ahdistelusta aloittanut Heidi Lindén tietää ahdistelijoiden nimien päätyvän julkisuuteen - sai ahdistelijat peräänsä: Minut on yritetty vaientaa!

Näyttelijänä ja ohjaajana työskentelevä Heidi Lindén nousi viime syksynä otsikoihin, kun avautui rohkeasti elokuva-alalla tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä. Hän oli haastatellut Aalto Yliopiston lopputyötään varten useita elokuva-alalla työskenteleviä naisia, jotka kertoivat kokemastaan häirinnästä. Haastatteluissa esille nousi 5-10 nimeä. A-Studio paljasti ohjaaja Lauri Törhösen olevan yksi ahdistelijoista.

Lukuisissa tv-sarjoissa näytellyt Heidi on osallistunut niin keskusteluihin kuin seurannut keskustelua kotisohvalta käsin.

- Asian esille nouseminen ja keskustelun seuraaminen on tuntunut hyvältä.Tiedän, että myös muiden ahdistelijoiden nimet nousevat esille. Kupla on puhkeamassa, Heidi kertoo Seiskalle.

Heidi on saanut kiitosta, että on ollut avaamassa keskustelua.

- Huomasin, että olen ehdokkaana vuoden vaikuttajaksi.

 

Heidi

 Ovatko ahdistelijat olleet sinuun yhteydessä?

- Heistä osa oli minuun yhteydessä syksyllä. He pelkäsivät, että olen kertomassa heidän nimensä julkisuuteen.

Onko sinua yritetty manipuloida, ettet kerro nimiä?

- Se kertoo paljon tästä kulttuurista, että ihmisiä yritetään vaientaa. Ihmiset eivät uskalla puhua epätasa-arvosta tai seksuaalisesta häirinnästä.

Miten radikaalisti sinua on yritetty vaientaa?

- Toistaiseksi olen saanut kirjallista ja sanallista viestiä ahdistelijoilta.

 


Teksti:
Petri Voutilainen
Kuvat:
Kari Pekonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!