Kanarialta kotiin selvinneen Frederikin, 74, kunto heikkeni äkisti: Kova kuume ja kaikki koronan oireet!

Uutiset | 24.03.2020 21:13

Koronavirus on saattanut iskeä Frederikiin (oik. Ilkka Sysimetsä). Vastikään Kanarian saarilta Suomeen palannut Reetu itse pitää tartuntaa enemmän kuin todennäköisenä. Seiska tavoitti miehen puhelimitse tiistaina 24.3. illalla. Iskelmäori kertoo normaalia heikommalla äänellä, että vointi on sanalla sanoen huono. 

- Korkea kuume. Varmaan 40 astetta. Olo oli sekava yöllä. Näin, että kaveri makasi matkalaukussa, joka oli tuossa lattialla. Tajusin, että se oli ihan näky, joka tuli siitä kuumeesta.

Reetu vaikuttaa puhelimessa olosuhteisiin nähden melko hyväntuuliselta. Rautaisen kunnon omaava laulajalegenda ei kipuja tai särkyjä valittele, mutta tosi asiassa niiden täytyy olla tuntuvat. Täyttä varmuuttakaan COVID19-tartunnasta ei vielä ole, mutta Frederik sanoo olevansa asiasta vissi.

- Kaikki oireet on. Pääsen ambulanssilla huomenna keskiviikkona sairaalaan. Siellä se sitten testataan.

Frederik viettää talvet Kanarian saarilla. Pandemian takia saarilla ryhdyttiin ankariin karanteenitoimiin, joten Reetu päätti säätää itsensä kotiin.

Iltalehden mukaan kotimatkasta tuli hintava. Vaihtolennolla Berliinistä Helsinkiin Frederikin kanssa koneessa oli vain noin kymmenkunta matkalaista.

Seiska toivoo, että Frederikin tiistainen omadiagnoosi koronasta osoittautuisi vääräksi sairaalan testeissä, mutta pahaenteiset merkit ovat ilmassa.

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!