Skip to main content
petri ritari

Kaksinkertaiselle tangoprinssille syyte törkeistä talousrikoksista: vaaditaan yli vuoden tuomiota!

Kaksinkertaiselle tangoprinssille Petri Ritarille, 51, luettiin tiistaina syytteet törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan Petri on pyörittänyt käytettyjen autojen, vaatteiden, kenkien ja korujen vähittäiskauppaa Markkinointi Ritari -toiminimensä kautta ja laiminlyönyt kirjanpidon lähes kokonaan. 

Syyttäjän mukaan hän myi vuosien 2012 ja 2015 välillä lähes miljoonan euron edestä pimeitä autoja. Hänelle vaaditaan vuoden ja 10 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta

Autoja, koruja, vaatteita

Haastehakemuksen mukaan Petri myi 570 autoa, joista kirjanpitoon kirjattiin vain alle 100. Verotarkastuksessa kävi ilmi, että 1 31 047 euron kokonaismyynnistä kirjanpitoon jätettiin merkitsemättä 961 757.

Lisäksi Markkinointi Ritari -toiminen kautta pyöritettiin samalla aikavälillä vaatteiden, kenkien ja korujen kauppaa. Niiden yhteydessä yli 90 000 euron ostoista jätettiin kirjaamatta kirjanpitoon yli 60 000 euroa ja myynneistä lähes 56 000 euroa.

Verot maksamatta.

Syytä törkeästä veropetoksesta liittyy siihen, että Petrin uskotaan antaneen verottajalle vääriä tietoja toteutuneen myynnin määrästä tai ilmoittaneen, ettei arvolisäverollista toimintaa ole ollut lainkaan. Verottajan mukaan arvolisäveroja on jäänyt maksamatta yhteensä yli 178 000 euroa.

Petrin lisäksi syytettynä ovat kaksi hänen lähiomaistaan. Petri itse myöntänyt pimeän autokaupan ja perusmuotoisen veropetoksen. Tutkinnan yhteydessä hän on ollut vapautensa menettäneenä reilun vuorokauden, ja Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi jo kesäkuussa hänen omaisuuttaan vakuustakavarikkoon 155 000 euron edestä. Vankeustuomion lisäksi hänelle vaaditaan liiketoimintakieltoa.
 


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!