fbq
Uutiset
23.12.2019 15:33
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Jussi Ahde
Jussi Ahde muistaa edesmennyttä Matti-isäänsä kauniilla kirjoituksella: "Osoitamme pyyteetöntä rakkautta silloin kun ihmiset kohtaavat kuolemaa"
Uutiset
23.12.2019 15:33
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Takavuosien kohujulkkis, nykyisin hiljaiseloa viettävä Jussi Ahde, 39, kertoo Facebookissa tuntemuksistaan isänsä, poliitikko Matti Ahteen, kuoleman jälkeen. Jussi kiittää omaisia muistaneita ja tukeneita.

Muisto: Jussi ja Matti golfaamassa.

Kaunis kiitos jokaiselle tuesta ja kauniista viesteistä isäni kuoleman johdosta, sekä ennenkaikkea siitä myötätuntoisesta energiasta mikä on mielestäni rakkautta puhtaimmillaan. Kuolema nostaa usein pintaan surua ja itkua, jotka ovat tärkeitä tunteita kokea ja vapautaa, ja jotka kuuluvat suurena osana irti päästämisen prosessiin ja energioiden puhdistamiseen, mutta kuolemassa on myös jotain todella kaunista koska se nostaa meissä ihmisissä esiin meidän parhaat puolemme; myötätunnon, välittämisen ja yhteisöllisyyden, eli tiivistettynä pyyteettömän rakkauden.

Niin syntymä kuin kuolemakin ovat niitä asioita jotka yhdistää meidät ihmiset hyvin fundamentaalisella tasolla, yli puoluerajojen, ihonvärien, uskomustemme, taipumustemme ja ihmisten piirtämien maarajojen, koska aivan jokainen meistä syntyy ja kuolee, ja valtosa meistä kohtaa jossain vaiheessa polkuansa myös läheisen syntymän ja kuoleman. Tästä johtuen olemme luontaisesti myötätuntoista toisiamme kohtaan, eli osoitamme todellista pyyteetöntä rakkautta silloin kun ihmiset kohtaavat kuolemaa, miettimättä erimielisyyksiämme, näkemyserojamme tai eri uskomuksiamme, koska laajempien ja suurimpien asioiden, kuten kuoleman äärellä, me voimme havaita että nuo asiat mistä kinastelemme ja väittelemme eivät lopulta olekaan niin tärkeitä ja että meillä kaikilla on todellisuudessa paljon enemmän yhteistä kuin eroa.

Kun sain tiedon perjantaiaamuna isäni kuolemasta, menin makaamaan mökkimme lattialle ja itkin rauhassa ulos sitä energiaa mikä ulos minusta halusi päästä ja se oli valtavan puhdistavaa. Tuon itkun taustalla oli kuitenkin hyvin syvä rauha ja onnellisuus, joka johtuu siitä että minun ei omalta osaltani tarvitse enää arvuutella sitä päättyykö olemassa olo kuolemaan vai ei, koska omakohtaisten kokemusten kautta tiedän omassa totuudessani täydellä varmuudella että tämä fyysinen elämä ja nämä fyysiset kehomme on vain pieni murunen siitä mitä me kaikki todellisuudessa olemme.

Tiivis side

Jussi ja Matti Ahde antoivat yhteishaastattelun Helsingin Sanomien Kuukausiliitteelle vuonna 2012. Tuolloin Jussi kertoi, että isä oli tukenut häntä aina ja erityisesti vaikeina aikoina, kun hän kärsi masennuksesta. 

- Isä on kuitenkin ollut aina hirveän rakastava, eikä minulta ole puuttunut mitään. Ymmärsin 14-vuotiaana, että isä on pyyteettömästi minua varten, kun erosin nuoruudenrakkaudestani. Isä tuli luokseni juttelemaan, ja itkin hänen sylissään hysteerisesti. Isä on perheemme turvaverkko ja peruskallio. Tiedän, ettei mitään pahaa voi tapahtua, kun hän on olemassa.

Matti Ahde puolestaan kertoi pojastaan Jussista, että tämä oli käynyt kovan koulun kokeillessaan rajojaan.

- Jussi on aikuinen mies, jolla vain kesti vähän pidempään elämään valmistautuminen. Hänen polkunsa kulkevat ihan eri reittejä kuin minun, mutta elämä näyttää olleen meille molemmille suurin opettaja.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »