Uutiset

Jura Miettinen voitti Markus Kuotesahon romutransu-kilpailun – avovaimo loihti kisameikin!

05.08.2020 08:01

Oulaislaisen Tuoppi Pubin yrittäjä Mikko "Hemppa" Niskanen sai reilu kuukausi takaperin kuningasajatuksen. Niitä hänelle aina toisinaan tulee, ja tällä kertaa se oli toteuttamisen arvoinen.

– Romutransu Markus Kuotesaho on naapurikunnan mies. Soitin hänelle, että järjestetäänkö missikilpailut, jossa pitää pukeutua Romutransuksi. Hänen mielestään se oli vuosisadan idea.

Se aito ja oikea Romutransu, Markus Kuotesaho oli hommassa heti mukana.

– Kai minä jonkinlainen idoli sitten ihmisille olen... Ei kai kukaan hullu muuten tuollaista ajatusta päähänsä saa, Markus tuhahtaa.

Lue myös: Romugrilli: Kuntoilu ei kiinnosta romutransu Markus Kuotesahoa – ”Kuntoni on rapistunut niin s**tanasti!”

Hempan mukaan pubi täyttyi niin monesta "romutransusta", että tunnelma oli suorastaan surrealistinen. Kapakan ulkopuolella seisoskeli yllättävän monta Markuksen näköistä miestä.

– Sieltä ne romutransut autoistaan vilkuttelivat pois lähtiessään, näytti kyllä hauskalta! Suunnitteilla on nyt Markus-päivä, jolloin kaikki ravintolan asiakkaat pukeutuvat Romutransuksi.

Kuusi karvaista kaunokkia  – ja tuomari. Voittaja oli vaikea valita.
Kuusi karvaista kaunokkia  – ja tuomari. Voittaja oli vaikea valita.

Kaljankittaus on kykyni

Missikisat käytiin Tuoppipubissa 15. heinäkuuta. Markus toimi itseoikeutetusti kisan ainoana tuomarina. Erillistä talent-osiota ei kilpailussa ollut, ellei kaljan juomista lasketa sellaiseksi.

– Diskotanssia ja kaljaa, Markus kuvailee koko illan kestänyttä kykyosiota.

Lue myös: Romugrilli: Lemmikin kuolema musersi täysin Markus Kuotesahon – ”Kenenkään ihmisen takia en ole itkenyt niin paljon!”

Päätös voittajasta ei ollut kuulemma helppo, sillä kaikki 13 kilpailijaa olivat selvästi panostaneet ulkoasuunsa.

Markuksen mukaan hänellä itselläänkään ei erityiskykyjä ole, sen jo mainitun kaljan kittaamisen lisäksi.

– Minuksi pukeutumisessakin on vaan yksi sääntö: pitää näyttää mahdollisimman kamalalta, Markus tietää.

Hänelle on piisannut viime aikoina vientiä, sillä Romutransun suosittu nettivideosarja Romugrilli pyörii seiska.fi:ssä. Uusi jakso julkaistaan aina torstaisin.

Oulaistelaiselle Tuoppi Pubille missikisat olivat sellainen suksee, että nyt suunnitteilla on vuosittainen juhlapäivä. Kaikki asiakkaat pukeutuvat silloin Romutransu-asuun.
Oulaistelaiselle Tuoppi Pubille missikisat olivat sellainen suksee, että nyt suunnitteilla on vuosittainen juhlapäivä. Kaikki asiakkaat pukeutuvat silloin Romutransu-asuun.

Lue myös: Seiskan Romugrilli-sarjan tähti Markus Kuotesaho saa ihmiset nauramaan: ”Peitän huumorilla erikoisuuttani!”

Kuin peiliin katsoisi

Markuksen mukaan jotkut kapakan asiakkaat olivat jopa erehtyneet luulemaan kisan voittajaa romutransuksi.

– Voittaja oli muuten niin näköiseni, ihan kuin peiliin olisi katsonut. En kyllä muista voittajan nimeä, otin niin monta kaljaa.

– Alun perin tarkoitus oli pitää naisten ja miesten sarja erikseen, mutta eiväthän naiset nykyisin mitään korkkareita tai minihametta pistä päälleen, housuja vaan, Markus marmattaa.

Tuomarina näköiskisassaan olleen Markus Kuotesahon mukaan kisan voittaja Jura on kauniimpi kuin hän. – Siihen tosin ei paljoa vaadita, Romu- transu toteaa vähäeleiseen tapaansa.
Tuomarina näköiskisassaan olleen Markus Kuotesahon mukaan kisan voittaja Jura on kauniimpi kuin hän. – Siihen tosin ei paljoa vaadita, Romutransu toteaa vähäeleiseen tapaansa.

Lue myös: Romugrilli: "Vappu Pimiä, siinä on seksikäs nainen, p**kele” - romutransu Markus Kuotesaho arvioi suomalaiset julkkikset ja turhat julkkikset!

Vaimo meikkasi voittajan

Tiukan mittelön voittajaksi valikoitui muhoslainen Jura Miettinen, 48.  

–  Olen sellainen yllytyshullu. Kaveri höynäytti minut tähän missikisaan mukaan. En ollut ikinä tavannut Markusta, mutta somessa olen vähän seurannut.

Ennen kilpailua Markus järjesti pubissa pienimuotoisen huutokaupan, jossa hän kauppasi vanhoja vaatteitaan. Sieltä tyllihamonen löytyi Jurallekin kisa-asuksi.

Juralla on aiempaakin kokemusta drag-pukeutumisesta, sillä hän on vetänyt kavereidensa iloksi Kikka-parodiaa useaan otteeseen.

Vuosia kaljupäisenä viihtynyt Jura huomasi tukan kasvattamisen jälkeen, että se kihartui samalla tavalla kuin romutransulla.

–  Nahkatakin sain kaverilta, paidan avovaimolta, joka myös meikkasi minut kisaan.

Jura Miettisen kisalookista vastasi avopuoliso Sari Raatessalmi. – Jura on niin yllytyshullu, että lähtee mukaan kaikkeen tällaiseen, Sari nauraa.
Jura Miettisen kisalookista vastasi avopuoliso Sari Raatessalmi. – Jura on niin yllytyshullu, että lähtee mukaan kaikkeen tällaiseen, Sari nauraa.

Lue myös: Romugrilli: Suoraa puhetta seksistä ja pornosta – ”Vanhan kansan jörnäytys on lähetyssaarnaaja, takaapäin ja suihin!”

Säikähtelen palkintoa

Korkokenkiä Jura ei ikäväkseen löytänyt, sillä 43 koon korkkarit ovat aika harvassa.  Voittoon riitti silti muu habitus.

Naiseksi pukeutuminen on Juran mielestä hauskaa.

– Ei se miestä pahemmaksi tee, vaikka pistääkin hameen päälleen.

Palkinnoksi saamansa romutransun pahvifiguurin Jura on laittanut olohuoneensa nurkkaan. Siihen kestää tovi tottua.

– Vähän väliä säikähdän sitä, että kukas se tuolla seisoo.

 

 

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Markku Ruottinen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!