Timo Salmesmaa, TYKS

Julkkismanageri Timo Salmesmaan kauhistuttava kohtalo: Astui kotona naulaan – varvas amputoitiin!

14.05.2017 17:07

Turkulainen toimittaja ja julkkismanageri Timo Salmesmaa, 54, astui maaliskuun alussa kotonaan naulan päälle. Viattoman tuntuinen turma johti inhimilliseen tragediaan: Timon vasemman jalan pikkuvarvas jouduttiin lopulta amputoimaan.

Naulaanastumisen jälkeen Salmesmaa kiiruhti puhdistuttamaan haavansa ja sai jäykkäkouristuspiikin. Toipuminen näytti etenevän hyvää vauhtia, kunnes viikon jälkeen tuli romahdus.

– Yhtäkkiä jalkani paisui muodottomaksi ja muuttui sinipunaiseksi. Aavistin, että jotain on nyt pahemman kerran pielessä. Kiiruhdin päivystykseen, missä minut otettiin heti sisään Turun yliopistolliseen keskussairaalaan ja seuraavana aamuna makasin jo leikkauspöydällä.

Timo Salmesmaa, TYKS

Kuolio uhkasi koko jalkaa

Timo Salmesmaa sai lääkkeiden lisäksi kahta antibioottia suoraan suoneen.

– Sain myös ylipainehappihoitoa. Makasin parin tunnin ajan päivittäin lasisukkulassa hengittämässä puhdasta happea. Käsittely edesauttaa haavojen paranemista ja vaikuttaa yleiskuntoon.

Hoidosta huolimatta Timon vasemman jalan pikkuvarvas alkoi mustua ja muuttui kovaksi kuin kivi. Lääkärit pelkäsivät, että kuolio leviäisi koko jalkaan.

– Jouduin uudelleen leikkauspöydälle, ja varpaani amputointiin. Se oli kaikkein pahinta. Ajatus siitä, että tänään olet täysin terve ja huomenna makaat odottamassa amputointia...

Jälkeenpäin kirurgi kertoi Timolle, että amputaatio tehtiin viime tingassa. Kuolio oli jo uhannut koko jalkaa. Timo sairastaa kakkostyypin diabetesta, joka osaltaan vaikutti tulehduksen vakavuuteen.

Surkastui ja laihtui

Kalpea ja riutunut Timo menetti neljän sairaalaviikon aikana toistakymmentä kiloa painoaan.

– Myös lihakseni surkastuivat. Mutta kesällä kävelen taas! Kiitos valtavasta tsemppiviestien tulvasta ja tuesta. Kiitos myös ensiluokkaiselle hoitohenkilökunnalle. Olen saanut suomalaiselta terveydenhuollolta erinomaista apua.

Timo Salmesmaa tunnetaan Mr Finland -kisojen tuottajana jo 30 vuoden ajalta. 

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!