Hyppää pääsisältöön
Antti Heikkilä

Julkkislääkäri Antti Heikkilä lataa: Tämän vitamiinin virallinen saantisuositus on ihan hanurista - "Voi vain ihmetellä, missä todellisuudessa he elävät!"!

Seiska tapasi lääkäri Antti Heikkilän viime viikolla Otava-kirjakustantamon kutsuvierastilaisuudessa Helsingissä. Lääkkeetön elämä -kirjansa julkistamistilaisuudessa Heikkilä otti tapansa mukaan voimakkaasti kantaa Suomen virallisiin ravintosuosituksiin, kuten esimerkiksi D3-vitamiinin saantisuositukseen. 

- D-vitamiinin saantisuositus 10 mikrogrammaa päivässä on ihan hanurista. On todella outoa virallisen puolen ilmoitus, että se on jokaiselle täysin riittävä ja ilman mitään mittauksia. Voi vain ihmetellä, missä todellisuudessa he oikein elävät, Heikkilä lataa.

Heikkilän mukaan kaikkien kansalaisten D-vitamiinitasot pitäisi selvittää. 

- On äärimmäisen tärkeää, että jokainen selvittäisi kohdallaan oman D-vitamiinipitoisuuden. Jatkuvasti tulee uutta tietoa, kuinka tärkeää riittävä D-vitamiinitaso on.  D-vitamiini estää syöpää, sydäntautia, estää autoimmuunisairauksia ja infektioita ja monia muita sairauksia. Se estää myös hyvin lasten räkätauteja.

"Suorastaan rikollista!"

10 mikrogramman annos on Heikkilän mukaan etenkin talviaikaan täysin riittämätön lähes jokaiselle suomalaiselle. 

- Nyrkkisääntö on, että veren vitamiinitason pitäisi olla vähintään 100 nmol/l. Tiedetään että jos D-vitamiinin taso on 140 nmol/l – 200 nmol/l, niin rintasyöpäriski vähenee 50 prosenttia. Virallinen suositus on suorastaan rikollista. Jos ajattelee vaikka rintasyöpää, niin sillä 10 mikrogrammalla ei saavuteta ikinä edes 100 nmol/l tasoa saatikka tasoa, joka tehoaa rintasyöpään.

 

Antti Heikkilä
Ketodieetin puolestapuhujana tunnettu Heikkilä on julkaissut taas uuden kirjan. 

 

Heikkilän mukaan D-vitamiini pitää nauttia oikein sen rasvaliukoisuuden vuoksi. 

- Lisäravinteina otettu D-vitamiini imeytyy hyvin yksilöllisesti. Rasva edistää vitamiinin imeytymistä, joten vitamiini tulisi ottaa rasvan kanssa tai pääaterian yhteydessä. Kun on selvittänyt oman vitamiinitasonsa, niin annostelu on sitten helppoa. 

"Elän lääkkeetöntä elämää"

Heikkilä kertoo ottavansa D-vitamiinia reilusti yli suosituksen. 

- Itse otan edelleen tuon 125 mikrogrammaa ympäri vuoden, millä tasoni vaihtelee 160 nmol/l – 210 nmo/l välillä. Olen 72-vuotias, voin hyvin ja elän lääkkeetöntä elämää. Itse pidän D-vitamiinia kaikkein tärkeimpänä lisäravinteena, mitä on olemassa

Heikkilän mukaan matalat D-vitamiinitasot ovat lääketeollisuuden etu. 

- D-vitamiini on hyvin tehokas sairauksien estäjä ja se taas ärsyttää lääketeollisuutta lähellä olevia piirejä. Aikoinaan lääketeollisuus yritti tehdä D-vitamiinista omaa patentoitavaa versiota, jotka kaikki osoittautuivat hengenvaarallisiksi. D-vitamiinin teho on tiedetty pitkään lääketeollisuuden piirissä mutta siitä on vaiettu, Heikkilä sanoo. 
 


Teksti:
Panu Hörkkö
Kuvat:
Panu Hörkkö

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!