Jospa sittenkin...? Michael Monroe taas puheväleissä Andy McCoyn kanssa: nousevatko Hanoi Rocksin legendaariset rokkikukot vielä yhdessä lauteille? - "Hmm... Never say never!"

Uutiset | 23.11.2020 06:43

Syksyllä 1979 Helsingin Herttoniemessä perustettu Hanoi Rocks on toiminut inspiraationa Mötley Crüen ja Guns N' Rosesin kaltaisille rockjättiläisille. Kansainvälisesti menestyneimmän suomalaisen kasaribändin nokkamiehinä häärivät Mike Monroe ja Andy McCoy, joiden yhteistyö ei aina ollut mutkatonta.

Julkisuudessa on kuultu katkeria kommentteja sen jälkeen, kun Hanoi laskettiin haudanlepoon vuonna 2009. Andyn ja Miken välille laskeutui lopulta täydellinen radiohiljaisuus, mutta nyt jääkylmät välit ovat jälleen lämpenemässä.

– Me tullaan nykyään Andyn kanssa ihan hyvin juttuun, Mike vahvistaa Seiskalle.

Lue myös: Jääkylmät välit lämpenevät! Hanoi Rocks -legendat Michael Monroe ja Andy McCoy katkaisivat radiohiljaisuutensa – taustalla erikoinen episodi!

Michaelilla ja Andyllä on pitkä yhteinen historia. Rokkikukkojen viilenneet välit ovat nyt lämpeämässä. Kuva on vuodelta 2008.
Michaelilla ja Andyllä on pitkä yhteinen historia. Rokkikukkojen viilenneet välit ovat nyt lämpeämässä. Kuva on vuodelta 2008.

Nauhat ja miksaaja hukkuvat

Voimakaksikon yhteydenpidon taustalla on erikoinen episodi, joka juontaa juurensa vuoteen 1982. Hanoi Rocks julkaisi tuolloin yhtyeensä toisen albumin, Oriental Beatin.

– Sehän oli miksattu ihan päin helvettiä. Kun Guns N’ Roses sitten myöhemmin julkaisi Euroopan katalogimme Jenkeissä, niin he meinasivat julkaista siinä yhteydessä myös Oriental Beatin. Se olisi kuitenkin pitänyt miksata uudestaan, Michael muistelee.

– Joten ne nauhat lähetettiin Saksaan miksattaviksi. Mutta ne hävisivät jonnekin, samoin myös miksaaja. Koko matsku oli kateissa kaikki nämä vuodet, mutta onnistuin nyt kesällä löytämään ne. Jäljitin niiden olinpaikan ja albumi voidaan nyt miksata uudelleen!

Lue lisää: Miksaaja ja nauhat kateissa! Näin Michael Monroe löysi kadonneen Hanoi Rocks -albumin!

Hanoi Rocks syksyllä 1982, jolloin Oriental Beat ilmestyi. Kuvassa Mike Monroe (vas.), Nasty Suicide, Sam Yaffa, Razzle ja tietysti Andy McCoy.
Hanoi Rocks syksyllä 1982, jolloin Oriental Beat ilmestyi. Kuvassa Mike Monroe (vas.), Nasty Suicide, Sam Yaffa, Razzle ja tietysti Andy McCoy.

Eivät vieläkään nokatusten

Tässä vaiheessa myös Andy tulee mukaan kuvioon. Jos kerran legendaarinen lätty aiotaan työstää juhlakuntoon, toki siinä tarvitaan myös kitaravelho McCoyn panosta.

– Aiomme tosiaankin miksata albumin uudelleen. Mutta voi olla, että se julkaistaan vasta levyn 40-vuotisjuhlien kunniaksi eli vuonna 2022. Nythän Oriental Beat on vasta 38-vuotias, Michael muistuttaa.

Lue myös: Kuva! Vesa-Matti Loiri viihtyi Hanoi Rocks -muusikoiden seurassa!

Toistaiseksi legendaariset rokkikukot eivät ole ehtineet tavata toisiaan. Siinä missä Michael suojautuu koronavirukselta Turussa, Andy kekkuloi Karkkilassa ja toisinaan myös Helsingin humussa – kuten Seiskan lukijat ovat saaneet todeta.

– En ole nähnyt Andya, mutta olemme kyllä puhuneet puhelimessa. Sen jälkeen, kun hautasimme uudelleen syntyneen Hanoin, niin pidämme jälleen yhteyttä, Mike myhäilee.

Voisitteko vielä keikkailla Andyn kanssa?

– Hmm… No comment. Never say never!

Yhä hurjassa tikissä! Michael Monroe, 58, on elävä esimerkki siitä, että vierivä kivi ei sammaloidu.
Yhä hurjassa tikissä! Michael Monroe, 58, on elävä esimerkki siitä, että vierivä kivi ei sammaloidu.

Andy haukkui vitsiksi

Andylla ja Michaelilla oli pitkään tulehtuneet välit. Vielä vuosi sitten Mike arveli, etteivät ikuiset rocktähdet voisi enää levyttää tai heittää kiertuetta yhdessä.

– Minulla, Samilla (Yaffa) ja Nastyllä (Suicide) on aina side, mutta Andyn kanssa kyse oli aina enemmänkin ammatillisesta suhteesta. Emme varsinaisesti muutoin kaveeraa keskenämme, Mike oli kommentoinut Soundin mukaan.

Andy oli ollut kommenteissaan huomattavasti kärkkäämpi. Esimerkiksi syksyllä 2018 julkaistussa Andy – Rocn’n’Roll Star -kirjassa McCoy sivaltaa Miken olevan tyrkky, koska tämä tekee Voice of Finlandin kaltaisia tv-töitä ja vierailee ahkerasti eri artistien keikoilla.

– Mike hyppää nykyään jokaisen kansa lavalle ja siit on tullu valtakunnallinen zoukki. Jätkän pitää näkyy joka paikassa ja mä luulin, ett se on meidän molempien periaatteita vastaan, Andy rähisee kirjassa ja väittää myös Miken leikkivän Iggy Popia.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!