fbq
Uutiset
04.08.2017 08:03
Teksti: sami sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Tuksu
Johanna Tukiaiselle porttikielto Viking Linelle – ei päässyt laivaan: Menetin 200 euroa!
Uutiset
04.08.2017 08:03
Teksti: sami sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Kohublondi Johanna Tukiainen täytti 29. heinäkuuta 39 vuotta ja päätti lähteä viettämään synttäreitään vanhempiensa luo Tukholmaan. Matka tyssäsi kuitenkin heti alkuunsa. 

– Olin ostanut 135 euron arvoisen lipun etukäteen. Näytin tiskillä Viking Linen korttia, jolloin tiskiltä pyydettiin vielä 55 euron lisämaksua, koska matkani oli ostettu Ruotsista. Maksoin sen ja sain lipun käteeni, mutta kun menin laivaan, eteeni asteli kaksi kaapin kokoista korstoa, jotka ilmoittivat, ettei minulla ole mitään asiaa sinne, Johanna kertoo.

– Kysyin heiltä miksi, kun olen ostanut kalliin lipunkin, mutta he sanoivat, ettei heidän tarvitse antaa mitään perusteluita.

Johanna kertoo olleensa täysin selvin päin ja hyvin pukeutunut.

Menetin 200 euroa

Johanna yritti vielä vedota vartijoiden tunteisiin. Hänen oli pakko päästä Ruotsiin omille syntymäpäiväjuhlilleen, koska hänen kaverinsa odottivat.

– Kerroin myös, että isäni on vakavasti sairas ja minun on pakko päästä näkemään häntä. He vastasivat naureskellen, että heitä ei kiinnosta ja kutsuivat paikalle kaksi vartijaa lisää. Sitten minun käskettiin poistua paikalta, Johanna kuvailee.

Viking

Johanna meni lippuluukulle kysymään rahojaan takaisin, mutta luukulta kerrottiin, että ne pitäisi hakea netin kautta. Lopulta lippuluukku lyötiin kiinni Johannan nenän edestä kesken kiivaaksi muuttuneen keskustelun.

– Lippuihin ja taksimatkoihin meni yli 200 euroa, joita en ole saanut takaisin. Sen jälkeen minulla ei ollut enää yhtään rahaa. Istuin vain sataman portaille itkemään.

Valitamme johdolle

Lopulta Johanna pääsi äidiltään lainaamilla rahoilla matkustamaan Tukholmaan kilpailija Silja Linellä.

– Aiomme tehdä valituksen Viking Linen johdolle. En myöskään matkusta Vikingillä enää koskaan, eivätkä matkusta sukulaiseni tai ystävänikään. Luulen, että saan noin 100 ihmistä boikotoimaan yhtiötä, Johanna uhoaa.

Hän ei kuitenkaan muistanut vuosien takaista porttikieltoa, joka oli laivayhtiön puolesta edelleen voimassa.

Lue koko juttu ja laivayhtiön perustelut tuoreesta Seiskasta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »