fbqJohanna Tukiainen oikeudessa: vaaditaan eläintenpitokieltoa - syytetään eläinsuojelurikoksesta! | Seiska
Uutiset
23.02.2017 11:09
Teksti | Kuvat: Sami Sinokki
Johanna Tukiainen oikeudessa
Johanna Tukiainen oikeudessa: vaaditaan eläintenpitokieltoa - syytetään eläinsuojelurikoksesta!
Uutiset
23.02.2017 11:09
Teksti | Kuvat: Sami Sinokki

Kohublondi Johanna Tukiaiselle luettiin tänään syytteet eläinsuojelurikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta sekä eläintenpitokieltoa. 

Syytteen väittämät teot ajoittuvat vuodelle 2015, jolloin Johanna ei ole syyttäjän mukaan huolehtinut kahdesta koirastaan asianmukaisesti ja on siten aiheuttanut niille tarpeetonta kärsimystä. Syyttäjä väittää, ettei Johanna ole muun muassa ulkoiluttanut koiriaan tarpeeksi ja koirat ovat joutuneet tekemään tarpeensa sisätiloihin.

Johannasta on vuosien varrella tehty lukuisia eläinsuojeluilmoituksia, ja oikeudessa todistajana kuultava eläinlääkäri on tehnyt hänen asuntoonsa toistakymmentä eläinsuojelutarkastusta. 

Ulostetta ja virtsaa lattioilla

Tarkastuksissa Johannan asunto on todettu sotkuiseksi, ilmanlaadultaan huonoksi ja koirien sängyiltä sekä asunnon lattioilta on löytynyt koirien virtsaa ja kuivunutta ulostetta.

Kehotuksista huolimatta Johanna ei ole korjannut menettelyään, ja uusintatarkastuksissa havaittiin samoja virheitä. 

- Ne kerrat, kun olen siellä käynyt, siellä on aina ollut huomautettavaa. Tai ainakin silloin, kun sinne on menty ennalta ilmoittamatta, eläinlääkäri todisti oikeudessa.

Johannan mukaan eläinsuojeluilmoituksissa on ollut kyse perättömistä ilmoituksista ja vainosta, jota hän on joutunut kokemaan Suomessa jo vuosia.