Vain Seiskassa!

Johanna Tukiainen kertoo: Tämän vuoksi sairastuin alkoholismiin!

Uutiset | 19.12.2016 10:55

Kohublondi Johanna Tukiainen, 38, laittoi elämänsä täydelliseen remonttiin kolme kuukautta sitten, kun hän luopui kokonaan alkoholista.

– Raitistuin 2. syyskuuta 2016, eli 2. joulukuuta tuli kolme kuukautta täyteen absolutismia. En juo alkoholia enää ollenkaan, mutta otan päivän kerralla. Ei voi liian nopeasti riemuita, enkä voi uhota, etten enää koskaan joisi alkoholia, koska en voi tietää varmasti, Johanna kertoo Seiskalle.

Johannan alkoholismi oli ehtinyt edetä siihen tilaan, että lääkärit antoivat hänelle vakavan varoituksen.

– Kävin erilaisissa kokeissa, ja kaikki arvot olivat hyvin hälyttäviä. Minulle sanottiin, että jos en lopeta alkoholin käyttöä tai ainakin ihan selkeästi vähennä, niin menehdyn. Se oli hirveä järkytys. En halunnut kuolla ja ennenaikaiseen hautaan, vaan jotain oli pakko tehdä, Johanna tunnustaa.

”Olin varma, että kuolen”

Johanna jatkoi kuitenkin juomista vielä pari vuotta lääkäreiden varoituksen jälkeen. Hän yritti kohtuukäyttöä, mutta siitä ei tullut mitään. Pahimmillaan Johanna kävi syvällä pohjalla. Hän joi päivittäin heti aamusta ja usein myös ollessaan yksin.

– En ymmärtänyt, kuinka paha ongelma oli. Silloin, kun se lähti käsistä, minun piti saada paukku heti herättyäni. Join myös yksin enkä sosiaalisessa seurassa. Julia-siskoni kuoleman jälkeen olin jo varma, että kuolen juomiseen, Johanna paljastaa.

– Minulla on kuukausien muistikatkoksia, enkä tiedä, missä olen silloin ollut ja mitä on tapahtunut. Muistan vain hetkiä sieltä ja hetkiä täältä, kun makasin sairaalassa letkuissa ja olin todella huonossa kunnossa, hän lisää.

Alkoholisti jo vuosia

Johannalla on alkoholismia suvussa, ja hänen oma juomisensa alkoi lähteä lapasesta jo vuosia sitten hänen työskennellessä tanssijana.

– Jouduin juomaan asiakkaiden kanssa samppanjaa joka ilta. Huolestuin jo silloin, ja sanoin ravintoloitsijoille, että kaikista työntekijöistä tulee ennen pitkään alkoholisteja, mutta minulle sanottiin, että jos säännöt ei käy, tuossa on ovi. Sitten lähdimme Julian kanssa kiertämään maailmaa, ja pöydät notkuivat joka paikassa alkoholista, Johanna muistelee.

– Ymmärsin olevani alkoholisti jo monta vuotta sitten. Jo viisi tai kuusi vuotta sitten alkoholiongelmani oli todella paha, mutta en halunnut lopettaa juomista, sillä sain siitä niin paljon nautintoa. 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Kari Pekonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!