Uutiset
Katso kuva!

Jenni Haukio ei räväyttänyt tälläkään kertaa - juhli elegantissa juhla-asussa! Katso kuva upeasta raskaustyylistä!

06.12.2017 18:57

Rouva Jenni Haukion tämän vuoden itsenäisyyspäivän iltapuvun on suunnitellut nuori suunnittelija Heidi Karjalainen.

LUE MYÖS: Räväyttääkö Jenni Haukio Linnan juhlissa androgyynisessä asussa? Paljasti pukunsa taustat!

Jenni Haukio

Ennakko-odotusten vastaisesti presidentin vaimon puku oli hyvin hillitty. Se oli tehty vihreästä silkistä, ja sen leikkaus oli suunniteltu mukailemaan hyvin hillitysti esikoistaan odottavan Jennin pyöristynyttä vauvamasua.

Räväkkä suunnittelija

Jennin Linnan juhla -lookin suunnitellut Karjalainen on maisteriopiskelija Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa muotoilun laitoksella pääaineenaan muoti.

- Nuorissa, lahjakkaissa tekijöissä on Suomen tulevaisuus. Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan, Haukio kommentoi etukäteen pukunsa taustoja.

Omanlainen tapa suunnitella vaatteita

Karjalainen voitti äskettäin Vuoden nuori suunnittelija 2017 -kilpailusta 5 000 euron stipendin. Kilpailu toi Karjalaiselle runsaasti näkyvyyttä. I love me -messuilla Karjalaisella oli oma osasto sekä sisääntulo tapahtuman muotinäytöksissä.

Kilpailun tehtävänä oli suunnitella Suomi100-kansallispuku, johon nuori suunnittelija ideoi maskuliinisen liituraitapuvun ja feminiinisen juhlamekon kombon. Raadin puheenjohtaja Jaakko Selin arvio tuolloin, että voittajavaate oli "moderni emännän puku, jota kantaa voimakas suomineito".

- Suunnitellessani en kuitenkaan ajatellut miestä enkä naista, vaikka kaavoitus ja mitoitus tehtiin naisen vartalolle. Pukua voisi periaatteessa käyttää kumpi vain, Karjalainen totesi Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa.

Messukeskuksen lähettämän tiedotteen mukaan Karjalaisella on omanlainen tapa suunnitella vaatteita. Piirtämisen sijaan vaatteet muotoutuvat spontaanisti suoraan sovitusnuken päälle.  Ideoita ja inspiraatiota hän löytää sekä ihmisistä että kulttuurista, kuten taiteesta, elokuvista ja musiikista.

- Oma tapani työskennellä pohjautuu vaatteellisten referenssien hyödyntämiseen, eli muotoilen sovitusnuken päälle, vaihdan vaatteesta osia ja muutan niiden paikkaa vaistonvaraisesti ja spontaanisti. Saan inspiraatiota ihmisistä, onhan pukeutuminen itsensä ilmaisua. Teen huomioita siitä, kuinka vaatteita yhdistellään ja käytetään, Karjalainen kuvailee työskentelytapojaan.

Tärkeintä ovat kunniamerkit

Viime vuonna Haukio säväytti  Sari Nordströmin suunnittelemassa violetissa asussa. Vuonna 2015 hän oli valinnut ylleen saman suunnittelijan fuksian värisen iltapuvun.

Aiemmin presidentin rouva on todennut, että tärkeintä on, että puku sopii kunniamerkkien kantamiseen.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!