Antti Paavolainen

Jean S. -yhtyeen solistivaihdos sai Antti Paavilaisen pyörtämään lähes 30 vuoden takaisen päätöksensä!

07.09.2017 12:15

Bilebändi Jean S. ilmoitti eilen keskiviikkona (6.9.) Nina Tapion aloittavan yhtyeen uutena solistina ensi vuoden alussa. Taikapeilistä ja Idols-tuomarinakin tuttu Nina korvaa Timo Kärkkäisen, joka lopettaa yhtyeen riveissä tämän vuoden lopulla.

Solistivaihdoksen myötä yhtyeen toinen laulaja ja perustajajäsen Antti Paavilainen on joutunut pyörtämään päätöksen, jonka teki perustaessaan yhtyettä vuonna 1991. Tuolloin hän vannoi, ettei hänen tähdittämässä bilebändissä tulla näkemään naisia.

- Olen vannonut myös, etten ikinä tartu ruutuhousuihin ja ala pelaamaan golfia. Olen iän myötä kokeillut ja tehnyt kaikkea - jopa golfaamista, Antti Paavilainen kertoo Seiskalle.

Nina oli kaikkien suosikki

Timo kertoi yhtä aikaa koko bändille lopettamispäätöksestään viime keväänä. Antti myöntää, ettei Timon päätös tullut hänelle yllätyksenä, sillä hän on oppinut tuntemaan sen verran hyvin yhtyekaverinsa, jonka kanssa on keikkaillut vuodesta 1991 lähtien. Lopettamispäätöksen jälkeen jäsenten välillä alkoi kuumeinen pohdinta Timon seuraajasta. Esille nousi kymmenittäin nimiä, joista yksi oli Nina.

– Kun Ninan nimi nousi esiin, olivat kaikki yhtä mieltä, että se on siinä. Enää oli oltava yhteydessä häneen ja kysyttävä, onko hän vapailla markkinoilla - ja olihan hän. Laulajan oli oltava sorttia, joka on valmis sitoutumaan yhtyeeseen, sillä olemme tehneet vähimmillään 80 keikkaa ja enimmillään 200 keikkaa vuodessa. Kaiken lisäksi Nina oli vanha tuttumme ja tiesimme, että hän on hyvä laulamaan. Hän on myös luonteeltaan sellainen, joka pärjää meidän jätkien kanssa.

Antista tuntuu hirvittävältä ja surulliselta ajatukselta jättää keikkaileminen Timon kanssa, sillä he ovat kiertäneet Suomea yhdessä yli puolet elämästään.

- Hän on minulle kuin veli! Tiedän, että elämässä pitää luopua asioista, jotta uutta voi tulla tilalle. Elämä menee eteenpäin ja on ollut hauska päästä suunnittelemaan uutta keikkasettiä ensi vuodelle Nina Tapion kanssa. Vaikka työsuhde välillämme päättyy Timon kanssa, veljeys ei katoa koskaan.

Kaljanjuonti vaihtui golfiin

Muutama vuosi sitten Antti innostui yhdessä yhtyekaveriensa kanssa golfin pelaamisesta, kun eivät jaksaneet maata enää hotellihuoneessa ja juoda kaljaa. Golfista on tullut Antille myös toinen ammatti, sillä hän on ollut vuodesta 2009 lähtien töissä Golf-nimisessä yrityksessä, jonka kautta on järjestänyt pelireissuja ympäri Eurooppaa ja golf-kilpailuita Suomessa.

Myös Antin puoliso, näyttelijä Miia Nuutila on innostunut golfin pelaamista jopa siinä määrin, että suoritti menneenä kesänä green cardin.

- Kesä meni liian nopeasti ja säiden puolesta ei edes päässyt kunnolla alkamaan. Kun meillä oli Miian kanssa vapaata, kävimme mökillä ja kalastamassa. Mitään erityistä ei tapahtunut, mutta  vietimme onnellisen kesän yhdessä. Lapset urheilevat koko ajan, joten saimme olla viemässä heitä jalkapallotreeneihin ja muiden harrastusten pariin. 

Yhteinen näytelmä vaimon kanssa

Miia ja Antti pääsevät tekemään tänä syksynä töitä yhdessä, sillä he näyttelevät Espoossa sijaitsevassa teatteriravintola Albergassa ensi-iltaan tulevassa komediallisessa Yhteinen sävel -näytelmässä. Esitys on käsikirjoitettu varta vasten rakastavaisia varten.

- Olemme tehneet aiemmin töitä Miian kanssa UIT:n revyyssä, mutta emme ole koskaan aiemmin näytelleet kahdestaan. Olen tiukan paikan edessä, sillä Miia on minuun verrattuna ammattilainen. Ajattelimme, että olisi kiva tehdä töitä yhdessä ja Albergin suunnasta sattui tulemaan Miialle kyselyä, että olisiko hänelle mitään esitystä mielessä, jota voisi ravintolassa esittää. Siinä vaiheessa päätimme, että nyt teemme sen show'n, josta olemme saunan lauteilla keskustelleet.

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Terhi Perälä ja siinä on käytetty Antin musiikkia.

- Kyseessä on rakkaustarina. Jos esityksestä tulee hyvä, voimme esittää sitä seuraavat 25 vuotta. Jos taas ei tule, teemme ainoastaan sovitut keikat, Antti naurahtaa.

Antti kertoo, että treenaaminen vaimon kanssa on sopinut ilman riitoja.

- Ohjaaja määrää harjoituksissa! Kun ikää on tullut tarpeeksi, olen oppinut sen, että nainen määrää tietyt asiat ja minulla on ehkä äänivalta joissain asioissa, Antti naurahtaa.

Teksti: Petri Voutilainen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!