Jarin ja Marketan nälkälakko kesti kahdeksan päivää: "Sydän rynkytti ja oloni oli aikalailla muutenkin huono"

11.09.2019 09:30

Tampereella vakuutusyhtiötä vastaan nälkälakkoilleet Marketta ja Jari Hautakorpi ovat lopettaneet protestinsa kahdeksan päivän jälkeen. Syynä oli syömättömyyden vuoksi heikentynyt terveydentila. 

Tausta: Nälkälakko alkoi Tampereella! Jari ja Marketta ovat vaikka valmiit kuolemaan taistelussa vakuutusyhtiötä vastaan!

- Nälkälakkomme 8 päivä, oli viimeinen. Menimme illalla kotiin. Eilisen päivän (tiistain 9.9) aikana minulla sydän rynkytti ja oloni oli aikalailla muutenkin huono, Marketalla se on ollut sitä alusta alkaen. Marketta tarvitsee päivittäisen hoitonsa ja levon, nyt ne jäi saamatta, sen kyllä huomasi, en halua, että hän kärsii ja pahentaa oloaan yhtään enempää entisestään. 

Pariskunta yöpyi kadulle parkkeratussa autossa. Jos protesti olisi jatkunut, olisi pariskunta todennäköisesti päätynyt sairaalaan. 

- 8 päivää on pitkä aika diabeetikolle olla syömättä, vielä suurempi riski on dialyysipotilaalle hoidotta oleminen, emmekä halunneet ottaa sitä riskiä mitä seuraavaksi minulle voi tapahtua, taidan olla paskahousu kuitenkin. 

Riita eläkepäätöksestä

Syy nälkälakkoon oli vakuutuslääkärien aikanaan tekemä päätös, joka on evännyt Marketalta pääsyn täysimääräiselle eläkkeelle. 

- Olemme jo oikeustaistelun alkuaikoina päättäneet tehdä kaiken, jotta Marketta saisi hänelle kuuluvan täysimääräisen eläkkeen. Taistelumme jatkuu vakuutusoikeudessa siitä tarvittaessa korkeimpaan oikeuteen. Me emme luovuta koskaan, emme koskaan. Seison Marketan tukena loppuun asti. Minun kuolemisella ei olisi saavutettu mitään. 

Jari tuumii, että hengenvaarallinen tempaus oli kaikesta huolimatta syytä tehdä. 

- Saavutimme paljon hyvääkin näiden 8 päivän aikana, tappiostamme huolimatta, saimme vihdoinkin kuuluville ja saimme näkyvyyttä kaikille niille, jotka jatkavat taistelua eri yhtiöiden kanssa ja jotka ovat joutuneet vakuutusyhtiöiden kaltoin kohtelemiksi ja mielivallan uhriksi. 

Kolari vuonna 1993

Koko traaginen tarina sai alkunsa 1993, kun Marketta joutui peräänajokolariin Tampereella. Hänen niskaansa tuli vaikea retkahdusvamma. Aluksi hän sai korvauksia, mutta 1995 peräänajajan liikennevakuutusyhtiö katsoi, ettei vamma johdu enää kolarista. Se kertoi lopettavansa siihen asti maksaneensa korvaukset.

Hautakorvet palkkasivat juristin, ja siitä alkoi tähän päivään saakka kestänyt sinnikäs, byrokratian rattaita vastaan kestänyt taistelu. Riita on koukeroinen ja täynnä käänteitä. Hautakorvet ovat läpikäyneet jo 48 instanssia käräjäoikeuksista korkeimpaan oikeuteen.

Hautakorvet ovat teipanneet vanhan Mersunkin kylkiin tietoa mielenilmauksestaan. Lakon on tarkoitus alkaa 3.9. kello 9.
Hautakorvet olivat eipanneet vanhan Mersunkin kylkiin tietoa mielenilmauksestaan.

Lue myös: Marketta ja Jari ovat taistelleet vakuutusyhtiöitä vastaan 25 vuotta: Menetimme työmme ja toimeentulomme!

Hovioikeus totesi hänet 100% työkyvyttömäksi vuonna 2000.

- Voitin silloin Pohjolan, mutta korvauksia sain vain 15%, Marketta huokaa.

- Pohjolan olisi pitänyt antaa uusi korvauspäätös lopusta 85%:sta aivan tuomion perusteluiden mukaisesti. Tätä puuttuvaa 85 prosenttia olen yrittänyt hakea kaikki nämä vuodet ja edelleen.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Pauli Poutanen, Kalle Kangas
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!