fbq
Uutiset
19.09.2017 08:58
Teksti: Joni Soila|Kuvat: Seiskan toimitus
Jari Aarnio
Jari Aarnion avoin vankilatilitys – ihmettelee prostituoitu-Saaran väitteitä: Tutkinnan alussa on toimittu oudosti!
Uutiset
19.09.2017 08:58
Teksti: Joni Soila|Kuvat: Seiskan toimitus

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion niin sanotun tynnyrijutun käsittely aloitettiin hovioikeudessa viime viikolla. Virkarikosjutun raflaavin osa koskee ”Saaraksi” kutsutun prostituoidun väitteitä, joiden mukaan hän olisi harrastanut seksiä Aarnion kanssa tämän virka-aikana sekä antanut Aarniolle rahojaan säilytykseen.

Aarnion puolustus lähtee siitä, että Saaran väitteet ovat keksittyjä. Oikeuteen marssitetaan todistajaksi muun muassa poliisikansanedustaja Kari Tolvanen sekä Krp:n rikosylikomisario Tero Haapala.

– Lukuisat poliisit ovat olleet tekemisissä Saaran kanssa, ja yleisesti tiedetään, että hän on tehtaillut valtavan määrän perättömiä ilmoituksia ja tarinoita poliisille. Hän on esittänyt käsittämättömiä väitteitä, joiden totuudenmukaisuutta ei ole esitutkinnassa sen kummemmin selvitetty, Aarnio sanoi Seiskalle ennen hovioikeuskäsittelyä.

– Milloin hänen liesituulettimessaan on ollut räjähtänyt savupommi tai milloin mitäkin.

 

Dna-lausunto ei vahvista

Käräjäoikeudessa käsiteltiin myös syytettä, jonka mukaan Aarnio olisi kavaltanut Saaran prostituutiolla ansaitsemia rahoja.

– Käräjäoikeus hylkäsi syyteen, eikä niin Saara kuin syyttäjäkään edes valittanut tuomiosta. Mielestäni se kertoo tarinoiden uskottavuudesta paljon.

LUE: Jari Aarnio laihtui 9 kiloa: Farkut eivät tahdo pysyä jalassa – kuvat muodonmuutoksesta!

Entä sitten dna-näyte, jonka mukaan Aarnion siittiöitä olisi löydetty Saaran nojatuolista?

– Tässä rikosteknisen laboratorion lausunnossa lukee ihan selvästi, että ei voida varmuudella osoittaa, että kyseessä ovat yhden ja saman henkilön siittiöt. Olen kesällä istunut kyseisellä nojatuolilla poliisissa tavaramerkikseni muodostuneissa sinisissä sortseissani. Dna löyty tuolin siitä osasta, johon pohkeeni on koskettanut. Siittiöitä siinä ei varmuudella ole, Aarnio sanoo Krp:n dna-analyysiä esitellen.

LUE: Jari Aarnio vietti 60-vuotisjuhlia vankilassa: Leivoin itse täytekakun!

 

Tutkinnan outo alku

Jari Aarnion yhdessä Vepe Vännisen kanssa kirjoittama kirja Myrkky ilmestyi pari viikkoa sitten, ja siitä on otettu jo kolmas painos. Kirjassa kerrotaan koko Jari Aarnion rikosjutun tutkinnan alkaneen perin poikkeuksellisesti kahden siviilitöihin sisäministeriöön siirtyneen Krp:n entisen poliisin projektina.

LUE: Tynnyrijuttu: Aarnio seksisuhteestaan prostituoitu ”Saaraan”: En ole koskaan edes koskenut häntä!

– Poliisirikostutkinnasta on olemassa ihan selkeät toimintamallit. Tässä tapauksessa toimittiin poikkeuksellisesti. Siviilit tapasivat prostituoitu Saaran kahvilassa Itäkeskuksessa, ja kului peräti puoli vuotta ennen kuin häntä kuulusteltiin virallisesti, Aarnio mietiskelee.

Aarnion juttua puidaan hovioikeudessa ensi vuoden kesäkuuhun asti.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »