Hyppää pääsisältöön
Jari Aarnio

Jari Aarnio ihmettelee Facebookissa KRP:n valeosto-operaatiota: Kaikki temput ovat mahdollisia tässä keississä!

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio käyttää tynnyrijutun hovioikeuskäsittelyssä poikkeuksellista tiedotustilanjaa. Vantaan vankilassa istuva ex-poliisi ei pääse puhumaan oikeussalissa suoraan toimittajille, mutta sen sijaan hän julkaisee kommenttinsa Facebook-sivullaan.

Lue lisää: Tynnyrijuttu: Aarnio seksisuhteestaan prostituoitu ”Saaraan”: En ole koskaan edes koskenut häntä!

Vankilassa nauhoitetuissa ääniviesteissä Aarnio raportoi käsittelypäivien tapahtumista ja ennakoi tulevaa.

Hiljattain avattu Facebook-sivu on ollut jo kertaalleen suljettuna viime viikon lopulla. Syynä tähän ovat todennäköisesti sivusta tehdyt ilmiannot Facebookin ylläpidolle. Maanantai-iltana (18.9.) sivu saatiin kuitenkin jälleen auki.

Tänään (19.9) jatkuva oikeuskäsittely järjestetään ilman yleisöä. Tästä huolimatta Aarnio päätti avata käsiteltävien syytteiden taustoja etukäteen.

– Tutkinnanjohtaja Haavisto paljasti tämän asian suurelle yleisölle Helsingin Sanomien kautta jo vuonna 2014. Siltä osin epäilys on, että minä olisin paljastanut sivulliselle tietolähteen ja peiteoperaatiossa toimineen poliisin henkilöllisyyden, Aarnio toteaa vankilasta.

"Miksi KRP tutkii omaa rikostaan?"

Syytetyn mukaan asiasta tekee mielenkiintoisen se, että kyseessä on KRP:n suorittama valeosto-operaatio vuodelta 2008.

– Kaksi vastaajaa epäili, että KRP oli syyllistynyt rikosprovokaatioon suorittaessaan tätä valeosto-operaatiota. Varsin perusteltua on kysyä, miten ihmeessä poliisi voi tutkia niin sanotusti omaa rikostaan. Toisaalta kaikki temput ovat olleet mahdollisia tässä keississä, Aarnio puhkuu ääniviestissään.

Facebook-päivityksen lopuksi Aarnio myös kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen.

– Minä en ole paljastanut sivullisille kenenkään sellaiseen asiaan osallistuneen henkilöllisyyttä, jota vastaaja ja heidän asiamiehensä eivät olisi jo tienneet, Aarnio kuittaa.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!