Uutiset

Janni Hussi sairastui tukikudossyöpään - suuri ihonpoistoleikkaus jo tänään: "Uusiutuu lähes pomminvarmasti"

06.06.2019 07:38

Janni Hussin, 27, elämä mullistui keväällä, kun hänellä diagnosoitiin dermatofibrosarkooma. Kyseessä on tukikudossyövän yleisnimitys.  

Janni hakeutui alun perin lääkäriin oikeaan olkapäähänsä ilmestyneen näppylän vuoksi. Kun tulokset tulivat, se oli Jannille sokki. 

- Se on onneksi hyvin hoidettavissa, ja se on leikattu minulta nyt kerran, Janni kertoo YouTube-videollaan. 

Tänään 6. kesäkuuta Janni menee toiseen leikkaukseen. Dermatofibrosarkooma uusiutuu Jannin sanojen mukaan lähes ”pomminvarmasti”, ellei ihoa poisteta tarpeeksi suurelta alueelta. Tämän vuoksi jo poistetun näppylän lisäksi Jannilta leikataan olkapäästä lähes nyrkin kokoinen alue ihoa. 

Lue myös: Janni Hussi sairastui syöpään - leikkaus takana: "Sitä ajattelee olevansa nuori ja kuolematon"

- Tulee aika rauhallinen kesä. En voi hirveästi liikuttaa sitä olkapäätä, kun ihoa otetaan niin paljon pois. Se yritetään tehdä pelkästään leikkaamalla ja sitten ompelemalla haava kiinni.  

Janni haluaa myös muistuttaa ihmisiä siitä, että kaikki ihon muutokset kannattaa käydä näyttämässä lääkärin vastaanotolla. 

- Älkää olko yhtä itsepäisiä kuin minä. Älkää odottako 1,5 vuotta ennen kuin menette lääkäriin. Tässä vaiheessa haluan jo kiittää suomalaista erveydenhuoltoa, Janni jatkaa. 
 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!