Janni Hussi

Janni Hussi paljastaa leikkausarpensa - tärkeä sanoma: "Jos edes yksi ihminen varaa ajan lääkäriin"

10.06.2019 04:57

Somevaikuttaja Janni Hussi, 27, kertoi viime viikon torstaina (6.6.) sosiaalisessa mediassa sokkiuutisen.

Hän on sairastunut dermatofibrosarkomaan. Kyseessä on tukikudossyövän yleisnimitys. 

Samassa hän kertoi myös menevänsä leikkaukseen toisen kerran. 

Lue myös: Janni Hussi toipuu syöpäleikkauksesta - Joel-rakas tukena sairaalassa - kuva!

"Kaikki hyvin"

Janni julkaisi eilen sunnuntaina (9.6.) Instagram-tililleen itsestään kuvan, jossa hän näyttää avoimesti leikkausarven. Hän pitelee sylissään Harri-koiraansa. 

- Moi kaikki!  Täällä voidaan olosuhteisiin nähden oikein hyvin! Nöyrä kiitos kaikille, ketkä ootte laittanut tsemppaavia viestejä. Ette arvaa miten paljon oon saanut niistä positiivista energiaa.  Kiitos myös lääkäreille, hoitajille ja kirurgille, Janni kirjoittaa. 

- Olkapäästä on leikattu nyt iso pala ihoa pois ja se saatiin onneksi tehtyä ilman ihonsiirrettä vapauttamalla kainalosta kielekkeellä lisää ihoa. Liikkuvuus on vielä aika pyöreä nolla, koska iho kiristää niin paljonSiksi aloitamme toimintaterapian parin viikon sisään ja ensimmäinen kontrolli on 1,5kk päästä, hän jatkaa kirjoituksessaan. 

(Jos et näe kuvaa voit katsoa sen täältä.)

Seurannassa

Janni avaa tuntemuksiaan sairauteensa liittyen myös Cosmopolitan-blogissaan. 

Välillä on tosi hyvä fiilis ja hetken päästä saattaa vetää ihan synkäksi. Vähän aaltoillen siis menee, mutta olen päättänyt että kaikki tunteet on nyt ok ja sallin ne itselleni. Haluan kuitenkin mahdollisimman pian niin normaaliin elämään kiinni kuin mahdollista, tietenkin nyt huomioiden nämä fyysiset rajoitteet, Janni kirjoittaa blogissaan. 

Janni aloittaa parin viikon sisällä toimintaterapian, jossa hän alkaa fysioterapeutin kanssa hakemaan liikeratoja ja liikuttamaan olkapäätä, jossa leikkausarpi on. Seurannassa Janni tulee olemaan viidestä kymmeneen vuotta. 

- Tällä hetkellä ihoa kiristää niin paljon, etten voi juurikaan liikuttaa kättä mihinkään suuntaan. 

Kolme syytä

Janni kertoo alkuun pohtineensa, että kertooko julkisuudessa sairaudestaan laisinkaan. Hän koki jopa häpeää asiasta kertomisen suhteen. Lopulta kolme syytä sai hänet puhumaan asiasta. 

 1) jos edes yksi ihminen varaa ajan lääkäriin tarkistuttamaan luomensa/ihomuutoksensa ja voi sen kautta välttyä joltain ikävämmältä, on julkituloni ollut sen arvoinen. Ja olen saanut varmasti toistasataa viestiä, jossa olette kirjoittaneet, että pitkään mietityttäneet luomet on nyt otettu työn alle ja aika lääkäriin varattu. Homma siis suoritettu. 

2) Kun julkista työtä tekee, tiedän että jos olkapäähäni yhtäkkiä vain ilmestyy isohko arpi, herättää se spekulaation ja kysymyksiä. Niinpä mieluummin kerroin asiasta itse omalla tavallani, kuin vastailisin huhuihin. Kun en kuitenkaan ajatellut koko loppu elämääni kulkea hihallisissa paidoissa. 

 3) Jotenkin mulla vaan on sellainen olo teistä seuraajista ja lukijoista, että te olette ihan mahtavia tyyppejä. Mä haluan jakaa teille hauskoja juttuja someen, mutta olla rehellinen myös huonoista hetkistä. 

 

 

 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jasmin Määttä
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!