Janne Ahonen näpäyttää arvostelijoita - rahareikä tuottaakin voittoa!

Uutiset | 18.01.2017 20:05

Kaikkien aikojen kotimaisiin mäkikotkiin lukeutuva Janne Ahonen on kiireinen mies. Rajusti treenaava atleetti tähtää Lahden MM-kisoihin, valmentaa siinä sivussa teini-ikäistä Mico-poikaansa ja pyörittää kaiken päälle vielä omaa ART Sports Oy:tä.

Ahosen, 39, yrityksen alaisuuteen kuuluu muun muassa kiihdytysajotalli Ahonen Racing Team (ART), joka on tullut vuosien saatossa mäkikotkalle kalliiksi. Ahonen on saanut pitkään kuulla naureskeluja ja ilkkumisia tallistaan, jota on vähätelty pohjattomaksi rahareiäksi ja joka ei ikinä toisi lahtelaislegendalle penniäkään takaisin.

- Kuten minkä tahansa yrityksen, kiihdytystallinkin perustaminen vaatii paljon alkupääomaa, Ahonen huomauttaa.

Uhrannut paljon

Tarkoista sijoitussummista Ahonen ei halua puhua, mutta myöntää "uhranneensa paljon" pennosia nimikkotallinsa toimintaan.

- Uskoin jo silloin ja uskon yhä edelleen omaan tekemiseeni. Nykypäivä on osoittanut, että päätös osoittautui myös oikeaksi, Ahonen näpäyttää ja paljastaa yrityksensä tehneen ensimmäistä kertaa voittoa.

- Pikkuhiljaa sieltä on alkanut tulla takaisinpäin.

Kaksi uutta kuskia

Katsaus ART Sports Oy:n viimeisimpään tilinpäätökseen todistaa, ettei kyseessä ole pelkkää sananhelinää: Ahosen firma teki vuonna 2015 lähes 6000 euroa voittoa. Huomionarvoista kuitenkin on, että ennen yhtiön saamaa pääomalainaa yhtiö oli tehnyt toimintansa aikana lähes 100 000 euron tappion.

Yhtä kaikki firma kasvaa Ahosen mukaan jatkuvasti. Hän itse ajaa Euroopan mestaruussarjaa, muut kuskit kiihdyttelevät SM-sarjassa.

- Olimme jo viime kesänä Euroopan suurin kiihdytysajotalli, ja ensi kesäksi on tulossa kaksi kuljettajaa lisää. Sitten meillä on yhdeksän kuljettajaa, Ahonen kertoo.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!