fbq
Uutiset
18.06.2020 06:41
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan arkisto
Janita Lukkarinen
Janita Lukkarinen valmistautuu viimeisiin hetkiinsä – pääsi takaisin kotiin: ”En ole voinut nähdä läheisiäni”
Uutiset
18.06.2020 06:41
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan arkisto

Parantumattomasti sairas tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen, 26, on taistellut syöpää vastaan jo vuosia, mutta enää ei ole lääkärien mukaan mitään tehtävistä.

– Syöpää ei voida enää parantaa eikä kasvaimia leikata pois. Lääkäri sanoi, että minut lääkitään viimeisinä hetkinäni niin hyvin, että menen koomaan enkä tunne ollenkaan kipua, Janita kertoo Seiskalle juhannuksen alla kesäkuussa.

Lue myös: Janita Lukkarisen syöpä levisi keuhkoihin – ”Tukehdun hengiltä”

Pääsin takaisin kotiin

Alkuvuodesta Terhokotiin joutuneesta Janitasta tuntuu käsittämättömältä, että hän on vielä elossa.

– Vuodenvaihteessa minulle ennustettiin elinaikaa vain muutamia viikkoja. Lääkäreiden mukaan olen tehnyt heidän ennusteensa naurunalaisiksi. Kaiken järjen mukaan minun ei pitäisi olla enää elossa.

Heikentyneestä voinnista huolimatta Janita pääsi ennen juhannusta Terhokodista kotihoitoon.

– Lääkäri käy päivittäin ottamassa verikokeita ja tarkkailemassa vointiani. Toivon, ettei minun tarvitse palata enää hoitokotiin kuolemaan, vaan saisin nukkua pois omassa sängyssäni. Se on toiveeni.

 

Lue myös: Syöpää sairastava Janita Lukkarinen sai sokkiuutisen lääkäriltä: ”Olen todennäköisesti kuollut puolen vuoden päästä!”

Janita on ollut viime viikkoina tekemisissä ainoastaan vanhempiensa kanssa.

– Sisaruksia en ole nähnyt ollenkaan. Viime viikot ovat tuntuneet turhauttavilta, sillä koronan ja sairauden takia en ole voinut nähdä läheisiäni. Olen ruvennut rakentamaan ympärilleni suojamuuria. Tuntuu, että mitä kauempana olen omaisistani, sitä vähemmän minua sattuu. On hirveää nähdä, kun he kärsivät takiani.

– En saa enää mistään iloa. Käsittelen joka päivä omaa kuolemaani. On epätodellista ajatella, että olen nyt tässä ja kohta minua ei enää ole.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »