Hyppää pääsisältöön
Jani Toivola poseeraa Seiskalle

Jani Toivola reilun puolen vuoden sairausloman jälkeen: Taloudellinen tilanne auttoi!

Kansanedustaja Jani Toivola palasi eilen maanantaina (10.7.) töihin pitkän sairausloman jälkeen. Jani avautuu blogissaan tuntemuksistaan väsymyksestä ja masennuksesta, jonka vuoksi hän joutui jättämään työnsä yli puoleksi vuodeksi.

Jani venytti avun hakemista pitkään. Virallisesti sairauslomalle hän jäi viime vuoden joulukuussa.

Joulukuun alussa päätin hakea apua. Tyttärelläni ja hänen hyvinvoinnillaan oli merkittävä rooli. Ilman häntä olisin ehkä vieläkin yrittänyt venyttää oman jaksamiseni rajoja. Odottanut vielä seuraavaan päivään ja katsonut kauanko jalat kantaa. Tämä on kuitenkin hänen lapsuutensa. Meidän yhteisiä ainutkertaisia vuosia. Millaisia muistoja haluan, että hänelle jää? Aika pienen ihmisen rinnalla kulkee niin valtavan nopeasti. Sen olin kuullut monen suusta.

Oman toipumisensa lomassa Jani ajatteli paljon muita vastaavassa tilanteessa olevia.

Niitä joilla ei ole asiat niin hyvin kuin minulla. Millaista on kohdata mielenterveysongelmia yksin vailla tukiverkkoja tai työttömänä? Tai kun ei saa apua riittävän nopeasti? Miltä tuntuu odotus sen hädän keskellä? Jos ei tulekaan ymmärretyksi, vaan pitää ehkä jopa läheisille todistella tarvitsevansa apua tai ei ehkä uskalla kertoa kenellekään. Käy kaiken läpi yksin ja salassa.

Jani kertoo, että hänen reittinsä avun saamiseen oli poikkeuksellisen suora. Hän pääsi heti työterveyslääkärille ja jo seuraavaksi viikoksi lähetteen psykiatrille. Viikkoa myöhemmin hän tapasi psykiatrinsa ensimmäistä kertaa.

Minulla oli taloudellisesti mahdollista aloittaa terapia heti. Sen sijaan, että olisin joutunut odottamaan useamman kuukauden tukipäätöksiä ja sittenkin omavastuu käynneistä voi olla kohtuuttoman paljon. Minulla oli vahva tukiverkko ja hoitoapuja lapselle.

 


Teksti:
Mariama BAH
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!