fbq
Uutiset
05.03.2019 19:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld
Jani Toivola
Jani Toivola jättää eduskunnan – ei pelkää hyppyä tuntemattomaan: On mahtavaa kokea 41-vuotiaana se, että kaikki on mahdollista!
Uutiset
05.03.2019 19:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld

Poliittisen uransa päättävä Jani Toivola suhtautuu tulevaisuuteensa toiveikkaasti.

Jani Toivola on työskennellyt kansanedustajana kahdeksan vuoden ajan, mutta nyt poliittinen ura saa jäädä. Parin kuukauden kuluttua hän sulkee Eduskuntatalon oven viimeisen kerran – ainakin kansanedustajana.

- Minulla on paljon suunnitelmia, mutta mitään ei ole vielä sovittuna. Tässä on paljon epävarmuutta, Jani kertoi Seiskan Pinnan alla -podcastin haastattelussa.

Monelle hyppy tuntemattomaan aiheuttaa ahdistusta. Jani kuitenkin kokee sen mahdollisuutena.

- Olen 41-vuotias, ja minulla on 5-vuotias lapsi. Olen astumassa täydelliseen tietämättömyyteen parin kuukauden kuluttua, eikä ole mitään varmuutta mistään. Toisaalta on mahtavaa kokea 41-vuotiaana se, että kaikki on mahdollista. Siinä on myös se toinen puoli, eli epävarmuus siitä, miten asiat järjestyvät. On vain pakko luottaa.

Kuuntele Janin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa:

Lue myös: Isyys oli Jani Toivolalle unelmien täyttymys: perhekäsitys aiheutti epävarmuutta – isoäidin lempeä ohje poisti pelot! 

Kansanedustajan työ on taannut Janille tietyt vuosiansiot. Hän ei ole edes miettinyt lopettamispäätöksensä mahdollisia taloudellisia vaikutuksia.

- Tunne muutoksesta on niin ohjaava, että minun on vaikea olla sillä tavalla järkevä tai miettiä asioita järkevinä siirtoina. On pakko luottaa siihen, että uusi ovi, joka toivottavasti aukeaa, kantaa. Oli se sitten henkisesti, taloudellisesti tai millä tavalla tahansa. Poliittinen työ on sellaista, etten voi alkaa varmistaa sen avulla oman elämäni mukavuutta. Tietysti se on työtä, josta on saatava palkkaa, mutta se on luottamustoimi ja ainutlaatuinen tehtävä. Päämotiivin on oltava muualla kuin rahassa. 

Kuuntele Janin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Youtubessa:

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »