fbqIle Vainion syöpäleikkaus kesti neljä tuntia – ”Kasvaimeni oli miesten kuulan kokoinen!” | Seiska
Ilkka vainio

Ile Vainion syöpäleikkaus kesti neljä tuntia – ”Kasvaimeni oli miesten kuulan kokoinen!”

Uutiset | 29.03.2020 19:06

Musiikkimoguli Ilkka ”Ile” Vainio, 59, sai maaliskuun alussa pysäyttävän diagnoosin: paksusuolen syöpä.

Kirurgit Tuula Ranta-Knuutila ja Antti Kivelä operoivat Ilen viime keskiviikkona. Leikkaus kesti neljä tuntia. Ile sai heti heräämössä kuulla ilosanoman: kasvain ei ollut ehtinyt tekemään etäpesäkkeitä.

– Ei tullut lisää lottovoittoja. Lääkärit kuvailivat kasvaimeni olleen miesten kuulan kokoinen. Nyt syöpäpallo on pukattu ulos.

Lue myös: Syöpään sairastunut Ile Vainio kiittelee vaimoaan: ”Ilman Elinaa en olisi enää elossa!”

Ile ylistää Espoon Jorvin sairaalassa saamaansa hoitoa ja henkilökuntaa. – Aika ei käynyt pitkäksi, vaikka sairaalassa oli vierailukielto koronan takia.
Ile ylistää Espoon Jorvin sairaalassa saamaansa hoitoa ja henkilökuntaa. – Aika ei käynyt pitkäksi, vaikka sairaalassa oli vierailukielto koronan takia.

Kuusikymppiset tulossa

Ile pääsi kotiin sunnuntaina ja suuntasi mökilleen koronaa pakoon. Keikkakalenteri oli täynnä jo ennen kuin hän sai tietää syövästään. Kevät on nyt syytä ottaa rauhallisesti, sillä parin viikon sisällä alkavat sytostaattihoidot. Joiltakin potilailta hoidot vievät voimat pitkäksikin aikaa.

Ile on aina ollut kova tekemään ja liikkumaan. Pysähtyminen ei välttämättä ole hänelle helppoa. Lokakuussa hän aikoo juhlia 60-vuotispäiviään. Karibiallekin olisi silloin päästävä, mikäli maailman tilanne on asettunut vanhoihin uomiinsa.

– Syöpä on näyttänyt elämän rajallisuuden, mutta myös arkiasioiden suuren riemun. Veitsellä ja hengellä tämä syöpä voitetaan, Ile laukoo iloiseen tapaansa.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Ile Vainion albumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!